راهنمای صفر تا صد تنظیم پارامتر های اینورتر

اینورتر ها با قرارگیری میان منبع برق و موتور، جریان DC را به AC تبدیل می کنند و وظیفه کنترل و راه اندازی الکتروموتور ها را بر عهده دارند. تنظیم پارامتر های اینورتر یکی از مهم ترین اقداماتی است که پس از خرید این دستگاه باید انجام شود. با توجه به اهمیت این موضوع، در ادامه این مطلب از برق شهر همراه ما باشید تا ضمن بررسی شیوه نصب و تنظیم اینورتر، شما را با جریان مجاز و سرعت مناسب این دستگاه آشنا کنیم. برای اطلاع از قیمت اینورتر میتوانید روی لینک کلیک کنید.

نصب و تنظیم اینورتر چگونه انجام می شود؟

نصب و تنظیم اینورتر چگونه انجام می شود؟

موتورها نقش مهمی در زندگی ما داشته و از کاربردهای وسیع و گسترده ای در صنعت برخوردار هستند. با توجه به اهمیت این موضوع، آشنایی با شیوه نصب و تنظیم پارامترهای اینورتر ضرورت داشته و نقش مهمی در افزایش طول عمر مورتوها دارد. به هنگام نصب اینورتر ابتدا دفترچه‌ راهنمای آن را به دقت مطالعه کرده و سپس محل و نوع پیچ های مورد نیاز برای تنظیم پارامترهای اینورتر را مورد بررسی قرار دهید. از طرفی به توان و مدل اینورتر توجه داشته و اندازه قطر کابل های مورد نیاز را بررسی کنید.

در این میان فشار و لرزش های اعمالی به اینورتر، رطوبت کاری و… را مورد بررسی قرار داده و محل نصب را آماده کنید. همچنین تا جایی که امکان دارد هر اینورتر را در داخل تابلویی مجزا نصب کنید. زیرا تابلو امکان کنترل دمای کاری و رطوبت دستگاه را فراهم کرده و باعث جلوگیری از خطرات احتمالی و برق گرفتگی اپراتور می شود. به دلیل گرم شدن اینورتر ها و لزوم تهویه مناسب نیز، دستگاه های مختلف را از یکدیگر فاصله دهید.

سیم کشی اینورتر دارای دو بخش مدار فرمان و مدار قدرت است. مدار فرمان همان قسمت فرمانی و کنترلی مدار است که کنترل سیستم را در ولتاژ ها و جریان های کم به انجام می رساند. البته مدار قدرت تنها به اینورتر و الکتروموتور برق می رساند و با توجه به نوع کارکرد و ارتباطات متفاوت می شود. در این میان تقسیم بندی مدار قدرت درایوها شامل دو بخش سیم کشی قبل از اینورتر و سیم کشی موتور تا اینورتر است.

سیم کشی اینورتر

سیم کشی اینورتر

با توجه به شرایط اینورتر، قطعات مختلفی در این دستگاه به کار می روند. یکی از این قطعات کلید اتوماتیک کامپکت یا کلید مینیاتوری است که از دستگاه در برابر اضافه جریان محافظت می کند. قطعه دیگر کنتاکتور است که با مدار کنترلی خود امکان خاموش و روشن کردن دستگاه را فراهم می کند. راکتورهای AC و DC نیز با افزایش ضریب توان درایو باعث بهبود تنظیم پارامترهای اینورتر در توان های بالا می شوند.

سربندی موتور با اینورتر

برای جلوگیری از خرابی دستگاه باید هیچ وسیله ای به غیر از سیم در میان درایو ها وجود نداشته باشد. در این میان ترتیب سیم های ارتباطی میان موتور و اینورتر اهمیتی نداشته و امکان تغییر جهت گردش موتور را فراهم می کند. به طور کلی انتخاب مقاومت ترمز با توجه به موتور صورت می گیرد و تا حد زیادی به وجود بریک یونیت داخلی بستگی دارد.

در این مرحله، مطالعه ی مقاله ی تنظیم دور موتور با اینورتر چگونه صورت می پذیرد؟ برای شما بسیار مفید خواهد بود.

تنظیم کابل های اینورتر

کابل های قدرت و موتور باید به طور صحیح نصب شوند. در غیر این صورت به تمام اتصالات آسیب می رسانند. از طرفی نصب و تنظیم کابل های کنترل نیز باید متناسب با طراحی و اتوماسیون برنامه ریزی شده برای سیستم کنترل باشد. اولین گام برای تنظیم پارامترهای اینورتر مربوط به قطع کردن کابل ها است. به هنگام انتقال انرژی به درایو برای اولین بار باید کابل های موتور قطع باشند تا از عبور جریان جلوگیری کنند. در غیر این صورت باعث حرکت موتور با شتابی بالا می شوند و به آن آسیب می زنند.

تنظیم جریان مجاز موتور در اینورتر

پیش از نصب و راه اندازی اینورتر و پیش از این که انرژی برای اولین بار در سیستم جریان پیدا کند، باید از عدم وجود نقص در کابل ها اطمینان حاصل شود. توصیه می کنیم به هنگام انتقال انرژی به اینورتر برای اولین بار، از قطع بودن کابل های موتور و عدم عبور جریان از آن ها اطمینان حاصل کنید. شما باید پارامتر های اینورتر را تنظیم کند تا جلوی مشکلاتی مانند راه اندازی موتور در جهت اشتباه حرکت ابتدایی موتور با شتابی بیش از اندازه گرفته شود. در این میان به یاد داشته باشید که باز بودن درپوش مدار به فرایند راه اندازی یک اینورتر فرکانس متغیر آسیبی نمی رساند و هیچ خطری ندارد.

انتخاب سرعت مناسب برای اینورتر

انتخاب سرعت مناسب برای اینورتر

Revolution Per Minutes) RPM) یا سرعت نامی، یکی از مشخصه هایی است که هر موتوری دارد. اینورتر انتخابی شما باید از قابلیت کنترل سرعت موتور برخوردار باشد. به عنوان مثال اگر اسپیندل موتور دور بالا با ۱۸ هزار دور و ۴ قطب باشد، باید با درایوی راه اندازی شود که از فرکانس خروجی ۶۰۰ هرتز برخوردار باشد. سرعت سنکرون الکتروموتورها از فرمول زیر محاسبه می شود. در این فرمول f فرکانس موتور و p تعداد قطب موتور است.

معمولا حداکثر سرعت روی فرکانس ۵۰ هرتز تنظیم می شود و حداقل سرعت برای یک پمپ یا فن درایو برابر با صفر هرتز است.

تنظیم حدود جریان الکتریکی در اینورتر

بازه جریان باعث تعیین گشتاور استارت موتور می‌ شود. به هر صورت اگر در شروع حرکت به مقدار گشتاور بالا احتیاج دارید، رقم ۱۸۰ درصد را در تنظیمات انتخاب کنید. در سری سینوس پنتا نیز می توانید این عدد را تا ۲۵۰ درصد افزایش دهید. انتخاب این مقدار جریان در لحظه استارت و جریان های لحظه ای و احتمالی که به موتور وارد می شوند، صورت می گیرد. تعیین مقدار آن به نوع بار از نظر کاربری، تحمل جریان حد زیاد موتور یا FLA وابسته است. تحمل حد بالای جریان مقدار جریانی است که اینورتر در زمانی مشخص تحمل می کند و به درصد قابل تنظیم است.

نصب و سایزبندی کابل های درایو تا چه اندازه حائز اهمیت است؟

انتخاب صحیح کابل های VFD بسیار مهم بوده و برای اتصال درایوهای فرکانس متغیر به موتورها به کار می رود. در واقع تنظیم پارامترهای اینورتر در کاهش نویز مضر الکتریکی موثر بوده و باعث جلوگیری از خرابی یا ایجاد مشکلاتی در کنترل کیفیت می شود. در این میان استفاده از دو یا چند کابل VFD موازی در مقایسه با یک کابل VFD بسیار بزرگ اولویت دارد. از طرفی به کارگیری چند کابل موازی و جایگزین کردن آن با یک کابل بزرگ انتخاب بهتری برای اتصال آن به ترمینال محسوب می شود.

به طور کلی کابل های موازی VFD در مقایسه با یک کابل بزرگ انعطاف بیشتری داشته و از نصب راحت تری برخوردار هستند. این کابل ها برای موتورهای توان بالا مناسب بوده و با داشتن عملکرد خوب نقش مهمی در کاهش مشکلات سیستم دارند. نصب و سایزبندی صحیح کابل های قدرت و موتور بسیار مهم است و از بروز آسیب به تمام اتصالات جلوگیری می کند.

استفاده از پوشش های محافظ اتصالات چه مزایایی دارد؟

پوشش مناسب کابل ها و اتصالات یکی دیگر از پارامترهای مهم اینورتر است. کابل های قدرت باید به وسیله پوشش محافظ پوشیده شوند تا هر دو سمت کابل از ابتدا تا انتهای پایانه ها مورد حفاظت قرار بگیرند. از طرفی از یک سمت ارت شدن همه پوشش های محافظ کابل های قدرت و اتصالات نیز بسیار مهم است. بنابراین نکته مهم در تنظیم پارامترهای اینورتر مربوط به این است که سمت مربوط به سیستم کنترل فرایند به طوری صحیح ارت شود.

اگر در مراحل تنظیم پارامترهای اینورتر به مشکلی برخوردید، با مطالعه ی مقاله ی عیب یابی اینورتر چگونه صورت می گیرد؟ و یا ارتباط با مهندسین برق شهر از طریق صفحه تعمیر اینورتر در تهران و تماس با شماره تلفن های ذکر شده، می توانید جواب سوالات خود را بیابید.

سخن پایانی

در این مقاله اهمیت استفاده از درایوها را بررسی کرده و شما را با نحوه تنظیم پارامترهای اینورتر آشنا کردیم. از آنجایی که عدم تنظیم پارامتر های اینورتر به صورت صحیح می تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. بهتر است این نکات را به خوبی به خاطر بسپارید و بعد از خرید انجام دهید. در پایان پیشنهاد می کنیم ابتدا مقاله ی مهم ترین نکات در انتخاب و خرید اینورتر را مطالعه کرده و سپس با مراجعه به فروشگاه اینترنتی برق شهر، دستگاه مورد نظر خود را متناسب با بودجه و نیازتان تهیه کنید تا از مزایای بی شمار آن بهره مند شده و در صورت وجود مشکل با پشتیبانی در ارتباط باشید.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *