جامع ترین معرفی انواع اینورتر (از جوانب متفاوت)

یکی از کاربردی ترین قطعاتی که می توانید برای تامین انرژی تجهیزات الکترونیکی به صورت تبدیل جریان مستقیم به متناوب استفاده کنید؛ اینورتر ها هستند. اما آنچه که باعث شده زمان خرید کمی شما را سر در گم کند، تقسیم بندی انواع اینورتر بوده که با توجه به تنوع در قیمت اینورتر و ویژگی های مختلفی که دارند در مدل های متنوعی تولید می شوند. در این مطلب از برق شهر 110 قصد داریم شما را با انواع مختلف اینورتر ها یا معکوس کننده ها آشنا کنیم.

TIK VECTOR

معرفی انواع اینورتر از نظر ورودی

تمامی اینورتر ها خروجی سه فاز دارند. اما بر اساس اینکه چه نوع ورودی برای اینورتر در نظر گرفته شده است، انواع اینور تر را به چند دسته مختلف تقسیم کرده اند. در ادامه دو دسته کلی تک فاز و سه فاز را بررسی قرار می دهیم. همچنین اینورتر های تک فاز در دو مدل نیم پل و تمام پل قابل تقسیم هستند.

Types-of-inverters-in-terms-of-input

  • اینورتر تک فاز

اینورتر های تک فاز در کاربری های مختلفی قابل استفاده هستند و می توانند جریان متناوبی از برق را خارج کنند. ورودی این دستگاه ها از نوع تک فاز بوده که به دو نوع نیم پل و تمام پل تقسیم می شود. طراحی مدل تک فاز اینورتر ها ساده بوده و در لوازم الکتریکی کوچک و دیگر تجهیزات صنعتی به کار گرفته می شوند.

شما مخاطبان گرامی می توانید در مقاله ی صفر تا 100 اینورتر تک فاز  راجع به انواع اینورتر تک فاز و ویژگی های آن اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

  • اینورتر نیم پل

موج ولتاژ به دست آمده از اینورتر های نیم پل فرکانسی به اندازه T1 هرتز و دامنه ی اوج Vs/2 دارند. این اینورتر ها، یک بلوک از مدل تمام پل محسوب می شوند. ولتاژ خروجی نصف ولتاژ منبع بوده و این همان مشکلی است که با مدل تمام پل برطرف می شود. در ساختمان اینورتر های نیم پل، 2 تریستور و 2 دیود وجود دارد. همچنین دو سوئیچ با عملکردی مکمل در این مدل به کار رفته است.

  • اینورتر تمام پل

اینورتر تمام پل شامل 4 تریستور و 4 دیود است. در این دستگاه، DC به AC تغییر یافته و به اندازه ولتاژ منبع تغذیه با ضریب بهره وری از منبع 100 درصدی خارج می شود. مقایسه اینور تمام پل و نیم پل نشان می دهد با ولتاژ ورودی DC منبع تغذیه، ولتاژ خروجی دو برابر و انرژی خروجی چهار برابر می شود.

  • اینورتر سه فاز

در صنایع زیادی به منبع تغذیه سه فاز نیاز خواهید داشت. به همین دلیل بهتر است اینورتر سه فاز استفاده کنید. سوئیچ های به کار رفته در انواع اینورتر سه فاز کاملا مکمل یکدیگر هستند و یک ورودی DC را به یک خروجی AC سه فاز تبدیل می کنند. در این قطعه 6 تریستور و 6 دیود وجود دارد.

شما مخاطبان گرامی می توانید در مقاله ی صفر تا 100 اینورتر سه فاز راجع به انواع اینورتر تک فاز و ویژگی های آن اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

TIK VECTOR

انواع اینورتر از لحاظ تعداد سطح خروجی

بر اساس سطوح خارجی نیز انواع اینورتر به دو نوع دو سطحی و چند سطحی تقسیم می شود. اینکه چند سطح در ولتاژ خروجی وجود داشته باشد، عاملی برای تقسیم بندی این دستگاه ها به حساب می آید. در ادامه ویژگی هر یک از مدل های اینورتر دو سطحی و چند سطحی را توضیح می دهیم.

Types of inverters in terms of the number of output levels

  • اینورتر دو سطحی

ولتاژ اوج مثبت و ولتاژ اوج منفی دو سطح ولتاژ در خروجی این اینورتر ها هستند. اینورتر هایی با سطح ولتاژ صفر که به عنوان معکوس کننده دو سطحی شناخته می شوند نیز در دسته اینورتر های دو سطحی قرار می گیرند. عملکرد این دستگاه به گونه ای است که برای یک بار ورودی، دو ولتاژ متفاوت ایجاد می کند.

همچنین اگر میخواهید راجع به اینورتر دو سطحی اطلاعات بیشتری کسب نمایید، سری به مقاله ی اینورتر دو سطحی چیست؟ بزنید.

  • اینورتر چند سطحی

نوع دیگری از اینورتر هایی که سطوح متفاوتی از ولتاژ های خروجی را تولید می کنند، اینورتر های چند سطحی نام دارند. این مدل از اینورتر ها با ورود یک بار، چند ولتاژ مختلف را می سازند. بنابراین مدل چند سطحی، بیش تر از دو عدد ولتاژ در خروجی دارد.

TIK VECTOR

انواع اینورتر های PMW

خروجی اینورتر ها، سیگنال های موج مربعی هستند که برای بار استفاده نمی شوند. روش PMW یا مدولاسیون پهنای پالس در کنترل میزان ولتاژ خروجی AC کاربرد دارد. این یک روش کنترلی بوده که که مدت زمان ON و OFF را کنترل می کند. پالس گیت سوئیچ ها با مقایسه دو سیگنال مرجع و حامل مثلثی که در روش PMW به کار می روند؛ تولید می شود.

  • اینورتر PWM منفرد

در این روش کنترلی، هر نیم چرخه حاوی یک پالس است. سیگنال مرجع از نوع موج مربعی و سیگنال حامل از نوع موج مثلثی است. دامنه سیگنال های مرجع و حامل به ترتیب AR و AC نام دارند. پس شاخص مدولاسیون بر اساس AR/AC تعریف می شود. محتوای هارمونیکی بالا تنها مشکل روش کنترل منفرد است.

  • اینورتر PWM چندگانه

تکنیک اینورتر PMW به گونه ای است که در هر نیم چرخه چند پالس وجود دارد. دقیقا همان راه حلی که مشکل تکنیک منفرد را حل کرد. از طریق مقایسه سیگنال حامل و مرجع، گیت در این روش ایجاد می شود. فرکانس سیگنال حامل، فرکانس خروجی را تحت کنترل دارد و برای کنترل ولتاژ خروجی، شاخص مدولاسیون مورد استفاده قرار می گیرد.

  • اینورتر PWM سینوسی

این تکنیک کاربرد های گسترده ای در صنعت دارد. تا اینجا مرجع تکنیک های PMW یک سیگنال موج مربعی بود که در این روش متفاوت شد. در اینورتر های سینوسی، سیگنال سینوسی به عنوان سیگنال مرجع کاربرد دارد. به گونه ای که از طریق مقایسه سیگنال مرجع موج سینوسی با موج حامل مثلثی، پالس گیت سوئیچ ها ایجاد می شوند.

  • اینورتر PWM شبه سینوسی

پالس موج با تغییر در شاخص مدولاسیون به دلیل ویژگی هایی که موج های سینوسی دارند، در تکنیک PMW شبه سینوسی که SPMW نام دارد تغییر پیدا نمی کند. پس اینورتر های شبه سینوسی وارد عمل شدند. با اعمال سیگنال حامل در فاصله 60 درجه اول و آخر هر نیم چرخه، بهبود ویژگی های هارمونیک اتفاق می افتد. افزایش مولفه های اساسی، کاهش تعداد دستگاه ها و تلفات سوئیچینگ از مزایای این تکنیک محسوب می شود.

 

TIK VECTOR

انواع اینورتر از لحاظ موج تولیدی

شکل موجی که انواع اینورتر ها تولید می کنند نیز در تقسیم بندی آن ها تاثیر گذار است. به گونه ای که بر اساس موج تولید شده یا خروجی در اینورتر ها، این دستگاه را در سه مدل متفاوت مربعی، سینوسی و سینوسی خالص تقسیم می کنند.

Types of inverters in terms of production

  • اینورتر موج مربعی

یکی از اینورتر هایی که کاربرد کمی داشته، اما ساده نیست. به طور کلی می توان گفت این مدل اینورتر برای همه تجهیزاتی که با برق AC کار می کنند؛ استفاده می شود. این دستگاه، سیگنال DC را به یک سیگنال AC با فاز جا به جا شده تغییر می دهد.

اینورتر های موج مربعی نسبت به مدل های دیگر این دسته، ارزان تر است. ارتباط مستقیم این مدل با تجهیزات برقی ممکن است آسیب به دستگاه را به همراه داشته باشد. مدل موج مربعی در کنار انواع فیلتر ها برای تولید اینورتر ها از نوع سینوسی استفاده می شوند.

  • اینورتر موج شبه سینوسی

اینورتر های شبه سینوسی موجی سینوسی را تولید می کنند که ظاهر آن شباهتی به موج سینوسی خالص ندارد. مدل شبه سینوسی اینورتر ها به طور مستقیم باعث تغییر فاز از مثبت به منفی نمی شوند و قبل از جا به جایی فاز، وقفه هایی را به وجود می آورند.

  • اینورتر موج سینوسی خالص

پربازده ترین و پیچیده ترین نوع اینورتر ها، مدل سینوسی خالص نام دارد. اینورتر های سینوسی خالص به عنوان یکی از انواع بهترین اینورتر ها به صورت خانگی و صنعتی به کار برده می شوند. برای ساخت این مدل هزینه بیش تری لازم است و آسیب کم تری را به همراه دارد.

 

TIK VECTOR

انواع اینورتر از لحاظ ارتباط با شبکه برق

انواع اینورتر از نظر اینکه با شبکه برق در ارتباط هستند یا نه، فعالیت می کنند. بنابراین عملکرد آن ها را بر اساس این ویژگی به دو نوع متصل به شبکه برق و جدا از آن تقسیم می کنیم.

علاوه بر این، اگر میخواهید از نقش اینورتر در میزان مصرف برق بدانید، روی لینک اینورتر در کاهش مصرف برق چه نقشی دارد؟ کلیک کرده و مقاله ی تخصصی برق شهر را مطالعه فرمایید.

Types of inverters in terms of connection with the power grid

  • اینورتر متصل به شبکه برق

نوعی اینورتر که علاوه بر تبدیل DC به AC برای اینکه بتواند به برق وصل شود؛ قابلیت همگام شدن دارد. برای مثال یکی از کاربرد های آن در تبدیل ولتاژ های DC پنل های خورشیدی یا توربین های بادی به AC بوده تا بتواند به شبکه سراسری برق متصل شود.

  • اینورتر جدا از شبکه برق

از نام این اینورتر ها مشخص است که انواع اینورتر جدا از شبکه برق، ارتباطی با برق ندارند و از باتری ها برای فعالیت خود استفاده می کنند. این مدل اینورتر ها ولتاژ باتری های 12 ولتی DC به ولتاژ 220 ولتی AC تبدیل می کنند و از بازده بالا و عمر طولانی برخوردار هستند.

inverter

در نهایت اگر می خواهید درباره ی تنظیم پارامترهای اینورتر اطلاعات تخصصی داشته باشید، می توانید مقاله ی راهنمای صفر تا صد تنظیم پارامتر های اینورتر را نیز مطالعه نمایید.

TIK VECTOR

سخن پایانی

پس تا اینجا با انواع اینورتر آشنا شدیم و این نشان می دهد که برای خرید اینورتر حتما به یک راهنمای خوب برای انتخاب بهترین مدل آن نیاز دارید. البته این تقسیم بندی ها بر اساس ویژگی های مختلفی صورت گرفته و باید هنگام خرید به این نکته نیز توجه کنید. مهندسین مجموعه برق شهر همواره آماده ی ارائه مشاوره و راهنمایی در زمینه ی انتخاب بهترین اینورتر به شما خریداران گرامی می باشند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *