کامل ترین تاریخچه پیدایش پی ال سی(plc)
پی ال سی یا کنترلر منطقی برنامه پذیر در حوزه های مختلفی از تجهیزات کارخانه گرفته تا دستگاه های فروش خودکار مورد استفاده قرار می گیرند. تاریخچه پی ال سی به سال 1986 بر می گردد، که در نبود این محصول مشکلات زیادی وجود داشت. در این مقاله به بیان تاریخچه پی ال سی و مشکلاتی که قبل از ظهور آن وجود داشت می پردازیم.
فهرست عناوین داخلی:
توجه: اگر قصد خرید پی ال سی زیمنس را دارید می توانید روی لینک کلیک کنید و از قیمت و مشخصات فنی آنها مطلع شوید.
اتوماسیون صنعتی قبل از پی ال سی چگونه بود؟
تنها راه کنترل ماشین آلات تا قبل از دوره پی ال سی استفاده از رله ها بود. روش کار رله ها بدین صورت است که با استفاده از یک سیم پیچ عمل می کنند و یک نیروی مغناطیسی هنگامی که انرژی می گیرد ایجاد می کند تا سوییچی را خاموش یا روشن نماید. زمانی که رله خالی از انرژی شود سوییچ آزاد شده و دستگاه به حالت استاندارد روشن یا خاموش خود بر می گردد.
در اتوماسیون های صنعتی، رله ها چه مشکلی داشتند؟
در ابتدا به یک کارخانه مدرن فکر کنید که جهت کنترل یک ماشین به چه تعداد موتور و سوییچ خاموش و روشن نیاز است. تمامی این رله ها باید سیم کشی شوند تا فرآیند کنترل به صورت صحیح انجام شود، همیچنین این کار باید به ترتیب کاملا مشخصی صورت گیرد. چرا که اگر فقط یک رله ناقص شود، عملکرد کل سیستم به مشکل خورده و عیب یابی چند ساعتی طول می کشد.
در چنین شرایطی سیستم بانک رله به فضای زیادی و همینطور تعمیرات مشخص و زمانبندی نگهداری نیاز دارد. علاوه بر آن در چنین سیستمی ایجاد هرگونه تغییر به راحتی امکان پذیر نخواهد بود و همین موضوع سبب شد تا تحول در این سیستم به یک دغدغه بزرگ در میان مهندسان و پرچمداران حوزه صنعتی تبدیل شود. در نهایت پی ال سی ها جایگزین رله ها شدند تا این مشکلات برطرف شود که در ادامه بیشتر درباره تاریخچه پی ال سی و روند تکامل آن صحبت می کنیم.
آشنایی با تاریخچه پی ال سی
قبل از هرچیز بهتر است به صورت تخصصی بدانیم که پی ال سی چیست و چه کاربردی دارد؟ برای آشنایی بیشتر با این محصول می توانید سری به مقاله ی پی ال سی چیست و چه کاربردی دارد؟ بزنید.
تاریخچه پی ال سی ها بسیار طولانی نیست و در دهه 70 اولین پی ال سی برای استفاده در صنعت اتومبیل سازی طراحی شد. چرا که در کارخانه های خودرو سازی برای تغییر مدل معمولا بیش از یک ماه اتومبیل متوقف می شد، به همین دلیل پی ال سی های اولیه جهت کاهش زمان تغییر مدل و تکنیک های اتوماسیون مورد استفاده افراد قرار گرفت. کاهش زمان تغییر به این دلیل به وجود می آمد که برنامه ریزی پی ال سی ها مانع از سیم کشی مجدد تابلوی پر از سیم، تایمر، سیم و سایر اجزا می شد، در نتیجه زمان مورد نیاز برای تغییر مدل به چند روز کاهش می یافت.
در ادامه تاریخچه پی ال سی باید بگوییم که استفاده از این محصول با توجه به مزایایی که داشت به تدریج رایج شده و سازندگان زیادی پا به این عرصه گذاشتند. در نهایت پی ال سی ها به صورت قابل اطمینان و کاملا صنعتی جهت استفاده در مکان های صنعتی با شرایط محیطی دارای حرارت، نویز، رطوبت و ارتعاش ساخته شدند.
پیدایش پی ال سی در اتوماسیون صنعتی
در تاریخچه پی الی سی پیدایش این محصول توانست انقلابی در صنعت اتوماسیون به پا کند، به صورتی که امروزه اهمیت آن در این صنعت بر هیچ کسی پوشیده نیست. PLC در سیستم اتوماسیون صنعتی یک رایانه تخصصی بر مبنای ریزپردازنده است که می تواند در سطوح مختلف انواع توابع کنترلی را انجام دهد.
پی ال سی از سال های ابتدایی تا امروز
در ادامه بیان تاریخچه پی ال سی باید بگوییم که اولین پی ال سی ها توانایی کار با سیگنال های ورودی و خروجی، تایمر ها، منطق داخلی با سیم پیچ و شمارنده ها را داشتند. چیز زیادی طول نکشید که ریاضی چهار تابعی ساده در دسترس افراد قرار گرفت، چرا که شمارنده ها و تایمر ها از ثبات داخلی به اندازه لغت به کار می بردند.
پی ال سی ها توانستند با افزودن تایمر ها و شمارنده های پیشرفته، عملیات تک ضربه ای، ریاضی ممیز شناور، سیگنال های ورودی و خروجی و ترتیب دهنده های استوانه ای، روند تکامل خود را به جلو ببرند. در ادامه روند تاریخچه پی ال سی و تکامل قابلیت های آن، رشد سریعی در زمینه برنامه نویسی و ارتباطات نیز به وجود آمد.
اولین دستگاه های برنامه نویسی که اختصاصی بودند، سایز بسیار بزرگ و چمدانی داشتند اما در ادامه تکامل تاریخچه پی ال سی یک سری دستگاه برنامه نویسی دستی وارد کار اتوماسیون صنعتی شد. نرم افزار های برنامه نویسی اختصاصی که روی کامپیوتر ها اجرا می شدند به سرعت جایگزین آن ها شده و اخیرا پروتکل های بی نظیر و اترنت نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایای پی ال سی نسبت به رله
در ادامه بیان تاریخچه پی ال سی به بررسی مزایای آن ها به نسبت رله ها می پردازیم تا بیشتر متوجه دلیل استفاده از این دستگاه شوید.
- با استفاده از پی ال سی ها سیم بندی سیستم های جدید تا 80 درصد در مقایسه با مدارات کنترل رله ای کاهش پیدا می کند.
- تشخیص و عیب یابی سیستم ها با استفاده از توابع عیب یاب درون سیستم پی ال سی، بسیار راحت و سریع صورت می گیرد.
- پی ال سی ها به نسبت رله ها نیاز به زمان کمتری جهت نصب و راه اندازی داشته و همینطور به هزینه های کمتری جهت انجام این کار نیاز دارند.
- PLC ها در مقابل نویز ها محافظت شده اند و تعمیر و نگه داری از آن ها به نسبت رله ها بسیار ساده تر است.
- بین چندین PLC امکان ایجاد شبکه به سادگی میسر بوده و می توان آن ها را از راه دور توسط مودم کنترل کرد.
- با استفاده از پی ال سی ها یک سری امکانات نیز در اختیار افراد قرار می گیرد که می توان از آن ها به امکان اتصال بسیاری از تجهیزات جانبی استاندارد از قبیل بارکد خوان و چاپگر به PLC، اشاره کرد.
- تعویض بخش های مختلف این دستگاه بسیار ساده بوده چرا که دارای ساختار مدولار است.
همچنین برای اطلاع بیشتر درباره ی مهمترین مزایا و معایب پی ال سی می توانید روی لینک کلیک کرده و مقاله ی تخصصی برق شهر را مطالعه فرمایید.
سخن پایانی
در تاریخچه پی ال سی ها تا قبل از حضور آن ها در صنعت، استفاده از مجموعه ای از رله ها تنها راه کنترل ماشین آلات بود، که با استفاده از یک سیم پیچی کار می کردند. اما این محصول توانست تحول عظیمی در صنعت اتوماسیون به وجود بیاورد و در زمینه های مختلف سبب سهولت در کارها شود. برای خرید پی ال سی زیمنس می توانید با مشاورین مجموعه برق شهر در ارتباط باشید تا با مشاوره های تخصصی این کارشناسان، بهترین پی ال سی ممکن را انتخاب و خریداری نمایید.
بدون دیدگاه