مهمترین تفاوت اینورتر با دستگاه جوش
دستگاه های جوش یکی از پرکاربرد ترین ابزارآلات در صنعت به شمار می روند، از این رو نیاز است که فرق اینورتر با دستگاه جوش را بدانید تا انتخاب درستی داشته باشید. این دستگاه ها بر اساس موارد مختلفی همچون نوع جوش و شدت جریان به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در این مقاله قصد داریم به بررسی فرق اینورتر با دستگاه جوش بپردازیم.
فهرست عناوین داخلی:
ضمنا برای اطلاع از قیمت اینورتر می توانید روی لینک کلیک کرده و از انواع مدل های اینورتر و قیمت هر کدام مطلع شوید.
دستگاه های جوش قدیمی چه مشکلاتی داشتند؟
قبل از این که به بیان فرق اینورتر با دستگاه جوش بپردازیم، بهتر است که در ابتدا درباره مشکلات دستگاه های جوش قدیمی صحبت کنیم. دستگاه های جوش قدیمی دارای معایب و اشکالاتی بودن که همین معایب سبب شده تا دستگاه های جدیدتر جایگزین آن ها شده و طرفداران خود را از دست بدهند.
اولین مشکل ترانس های جوش قدیمی یا دستگاه های جوش وزن بسیار بالای آن ها بوده که جا به جایی را سخت کرده و فضای زیادی را نیز اشغال می کردند. این در حالی است که دستگاه های جدیدتر که جایگزین آن ها شده اند از وزن پایین تری برخوردار بوده و اکثرا قابل حمل یا پرتال هستند. کیفیت و استحکام جوش دستگاه های جوش قدیمی به نسبت دستگاه های جدید بسیار پایین تر است که همین موضوع یکی از مشکلات بزرگ آن هاست، چرا که نمی توانند کیفیت قابل قبولی را ارائه دهند.
مزایای استفاده از اینورتر نسبت به دستگاه جوش
در ادامه مقاله فرق اینورتر با دستگاه جوش قصد داریم به بیان مزایای استفاده از اینورتر به نسبت دستگاه جوش بپردازیم تا بهتر متوجه تفاوت این دو دستگاه شوید.
- با استفاده از دستگاه اینورتر شما می توانید قوس هایی با ثبات بالاتر ایجاد کرد، به همین دلیل جوشکاری هایی که در اینورتر استفاده می شوند، دارای کارایی و پایداری های بهتر هستند.
- یکی از مزیت های مهم و بسیار چشمگیر اینورتر ها به نسبت دستگاه های جوش، وزن سبک تر آن هاست، به صورتی که این دستگاه ها جمع و جور و قابل حمل بوده و می توان مانند یک کیف دستی آن ها را جا به جا کرد.
- فناوری هایی که در دستگاه اینورتر مورد استفاده قرار گرفته اند، معمولا به صرفه تر هستند.
- از دیگر مزایای این دستگاه می توان به سطح مصرف انرژی بسیار کمتر آن اشاره کرد، به صورتی که می توان از آن در جریان های خانگی مختلف نیز استفاده نمود.
- توان خروجی اینورتر نیز به نسبت دستگاه جوش بسیار کمتر بوده و می تواند در جریان های خانگی کار کند.
- دستگاه جوش قدیمی دارای قیمت زیادی است که سبب می شود تا هزینه تعمیر آن نیز بالا برود.
دستگاه جوش و اینورتر چگونه کار می کنند
برای درک بهتر فرق اینورتر با دستگاه جوش بهتر است که با نحوه کار کرد این دو دستگاه آشنا شوید. پس با بررسی کارکرد این دو دستگاه می توان تفاوت های آن را تعیین کرد.
نحوه کار دستگاه اینورتر
نحوه کار دستگاه اینورتر بدین صورت است که با دریافت انرژی الکتریکی از خازن های لینک دی سی و یا یک پک باتری، برق دی سی را تبدیل به برق متناوب با سطح ولتاژ و فرکانس مشخص می کند. این کار با استفاده از روشن و خاموش شدن پیوسته کلید های قدرت صورت می گیرد.
در اصل سمت اولیه ترانسفرمر استفاده شده در اینورتر به وسیله پالس های الکتریکی شارژ شده که این پالس ها نیز به وسیله خاموش و روشن شدن ای جی بی تی ها و ماسفت ها و یا سایر کلید های الکترونیک قدرت تولید می شوند. این پالس های متناوب سبب می شود تا بین سیم پیچ های سمت اولیه و ثانویه ترانسفرمر یک شار پیوندی متناوب ایجاد شود. در ادامه شار پیوندی تولید شده در سمت ثانویه ترانسفرمر ولتاژ متناوب القا کرده و نهایتا ولتاژ پس از شبکه جبران ساز به ترمینال های خروجی تحویل داده می شود.
نحوه کار دستگاه جوش
دستگاه جوش که جهت کاهش یا افزایش ولتاژ مورد استفاده قرار می گیرد، نیاز به ولتاژ پایین و شدت جریان بالا دارد. در این دستگاه ها شدت جریان الکتریکی 50 آمپر تا 400 آمپر بوده و میزان ولتاژ حدود 10 ولت تا 50 ولت است.
در ساختار این دستگاه از دو سیم پیچ اولیه و ثانویه استفاده شده و به دو شکل ساده و پیچیده طراحی شده اند. سیم پیچ اولیه تعداد دور کمتری داشته، در حالی که سیم پیچ ثانویه دارای تعداد دور بیشتری است. بدین صورت دستگاه جوش می تواند برق مناسب جوشکاری را که دارای ولتاژ پایین و شدت جریان بالاست را فراهم کند.
تفاوت اینورتر با دستگاه جوش
مهم ترین فرق اینورتر با دستگاه جوش در نحوه تبدیل جریان متناوب به جریان DC خروجی بوده که در دستگاه های جوش قدیمی از یک ترانسفورماتور هسته آهنی بزرگ جهت تبدیل شدت جریان برق کم AC با ولتاژ بالا به جریان برق بالا AC با ولتاژ پایین استفاده می شد. سپس به وسیله ریکتی فایر جریان AC به دست آمده تبدیل به جریان DC شده که در دستگاه های اینورتر اینطور نیست.
در دستگاه اینورتر از همان ابتدا توسط یک ریکتی فایر ورودی AC به DC تبدیل شده و این جریان فرکانس بالایی در بازه 10 تا 20 هزار هرتز تولید می کند. دیگر فرق اینورتر با دستگاه جوش ابعاد و وزن آن هاست که ابعاد و وزن اینورتر به نسبت دستگاه جوش کوچکتر و سبک تر است و همینطور برق کمتری را مصرف می کند.
به دلیل تکنولوژی به کار رفته در اینورتر ها، هزینه تولید آن ها به نسبت نمونه های دستگاه جوش قدیمی پایین تر است و دارای قدرت جوش مستحکم تر و بهتری هستند. یکی دیگر از قابلیت ها و فرق اینورتر با دستگاه جوش امکان استفاده از انواع الکترودها در آن است که همین قابلیت سبب شده تا در سال های اخیر جوشکاران زیادی به این دستگاه روی بیاورند.
سخن پایانی
ترانس ها یا ترانسفورماتورها، قدیمی ترین دستگاه جوش متداول هستند که کارایی کمتری داشته و بسیار سنگین هستند. رکتیفایرها و ژنراتورها و نسل های بعدی آن ها هستند که به نسبت ترانس ها کارایی بیشتری داشته و وزن سبک تری دارند. اما اینورتر ها آخرین نسل دستگاه های جوش اند که به نسبت مدل های قبلی بسیار کاراتر و سبک وزن تر هستند.
در این مقاله برق شهر به بررسی فرق اینورتر با دستگاه جوش پرداختیم، این دستگاه ها علاوه بر مواردی که گفتیم مناسب مصارف خانگی نیز هستند. از مهم ترین ویژگی ها و فرق اینورتر با دستگاه جوش می توان به استفاده از برق تک فاز، وزن کم، قابل حمل بودن و جوش مستحکم تر اشاره کرد.
بدون دیدگاه