دلایل دو فاز شدن اینورتر چیست؟

دو فاز شدن اینورتر یکی از اصلی ترین موضوعاتی است که در اغلب مواقع به عنوان مشکل اساسی برای اینورتر ها خصوصا اینورتر های صنعتی شناخته می شود. هر چند که این مشکل تنها مختص به اینورتر ها نیست و در موارد دیگری همچون موتور برق اضطراری بنزینی هم دیده شده است، اما علت دو فاز شدن اینورتر چیست و آیا راه حلی برای آن وجود دارد؟ قبل از هرچیز باید بگوییم که درصورتی که اینورترتان دچار مشکل یا خرابی شده و قصد تعمیر آن را دارید متخصصین ما در برق شهر آماده ی کمک رسانی به شما هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر روی تعمیر اینورتر در تهران کلیک کنید.

علت دو فاز شدن اینورتر

electrical-system-img-min

اینورتر در لغت به معنای مبدل بوده و کار آن تبدیل فرکانس و سطح ولتاژ تولیدی تقویت کننده ها به فرکانس و سطح ولتاژ دلخواه است. در واقع باید گفت یک اینورتر یا درایو موتور قابلیت تولید توان را نداشته و فقط می تواند توان تولید شده را از حالت و فرمی به فرم دیگر تبدیل کند یا به عبارتی اینورتر ها صرفا مبدل هستند.

از این رو در رابطه با علت دو فاز شدن اینورتر می توان گفت در ورودی تغذیه اینورتر، پل دیود تاثیر می گذارد و این اتفاق رخ می دهد. در واقع پل دیود با یکسو کردن برق شهر منجر به اختلاف هر دو خروجی پل دیود نسبت به فاز و نول ورودی می شود. در این حالت با وصل کردن هر دو خروجی به فازمتر، شاهد عکس العمل فازمتر برای هر دو خروجی هستیم.

از دو سیم خروجی اینورتر ها یکی نول و دیگری فاز است و همان طور که گفتیم هنگامی که پل دیود تاثیری در ورودی تغذیه اینورتر می گذارد هر دو خروجی فاز می شوند. در نهایت لازم به ذکر است که دو فاز شدن اینورتر یک مشکل نیست و اینورتر ها صرفا جهت تغییر فرم توان تولیدی مورد استفاده قرار می گیرند.

آیا می توان دو فاز بودن خروجی اینورتر ها را از معایب آن دانست؟

Elementary_Two_Phase_Alternator-min-

به طور کلی دو فاز شدن اینورتر از معایب این دستگاه نیست. اینورتر تنها نقش مبدل را داشته و قابلیت استفاده به عنوان مولد را ندارد. همچنین برای تغییر فرم توان تولیدی به کار می رود. از این رو توجه به علت دو فاز شدن اینورتر به عیب یابی بهتر آن کمک کرده و در رفع مشکلات احتمالی دستگاه موثر است.

درست است که دو فاز شدن اینورتر به عنوان یک مشکل اساسی در نظر گرفته می شود اما مربوط به خود دستگاه نبوده و ممکن است در موتور برق اضطراری بنزینی هم رخ دهد. در این میان نوسانات ولتاژ باعث سوختن وسایل الکتریکی می شود. بنابراین به هنگام دو فاز شدن برق، ممکن است افت شدید ولتاژ رخ دهد.
با توجه به این موارد بررسی علت دو فاز شدن اینورتر و رفع آن برای جلوگیری از سوختن دستگاه های برقی ضرورت دارد.

توجه: برای اطلاع از قیمت اینورتر میتوانید روی لینک کلیک کنید

آیا راه حلی برای دو فاز بودن اینورتر وجود دارد؟

Equivalent-circuit-for-the-two-phase-active-power-filter-min

برای جلوگیری از نوسانات برق و بروز هر گونه آسیب، بهتر است از ترانس محافظ برق یا استابلایزر استفاده شود. این قطعه با کاهش نوسانات ولتاژ به افزایش طول عمر مفید دستگاه کمک کرده و نقش مهمی در ایجاد محافظت بیشتر دارد. از این رو اولین راهکاری که برای رفع علت دو فاز شدن اینورتر پیشنهاد می شود، استفاده از استابلایزر و جلوگیری از بروز مشکلاتی مثل اسپایک ولتاژ است.

دومین راهکار مربوط به زمانی است که علت دو فاز شدن اینورتر مربوط به شرکت برق نباشد‌‌. در این حالت چک کردن سیم کشی ساختمان و بررسی فیوز و کنتور در اولویت است. در این میان یکی از مهمترین علت های دو فاز شدن برق ممکن است مربوط به قطع شدن سیم نول، کهنگی سیم های برق، اتصال اشتباه در سوئیچ ها و پریز ها یا اتصال دستگاه های پر توانی همچون کولر گازی یا کتری برقی به سیم های ضعیف برق باشد.

در نهایت اگر به مطالب جامع تری در راستای عیب یابی اینورتر ال اس خود نیاز دارید، سری به مقاله ی عیب یابی اینورتر چگونه صورت می گیرد؟ نیز بزنید.

سخن پایانی

در این مقاله از برق شهر، علت دو فاز شدن اینورتر را بررسی کرده و شما را با راه حل رفع این این مشکل آشنا کردیم. در پایان پیشنهاد می کنیم با تهیه یک استابلایزر مناسب از بروز نوسانات ولتاژ جلوگیری کرده و به افزایش عمر مفید دستگاه های الکتریکی مورد نظر کمک کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۳ از ۵
از مجموع ۳ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *