مهم ترین مزایا و معایب پی ال سی (PLC) کدامند؟

اگر در حوزه برق و الکترونیک فعالیت داشته باشید احتمالا تا به حال واژه پی ال سی به گوشتان خورده است. در این مقاله قصد داریم درباره مزایا و معایب PLC ها صحبت کنیم و توضیحات لازم را به شما ارائه دهیم. پس اگر شما هم قصد خرید پی ال سی زیمنس را دارید یا می خواهید با مزایا و معایب PLC آشنا شوید، می توانید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

پی ال سی چیست و چه کاربردی دارد؟

پی ال سی

 ابتدا باید بگوییم PLC که مخفف عبارت Programmable Logic Controller می باشد، به معنای کنترل گر منطقی برنامه پذیر بوده و همان طور که از نامش مشخص است، اقدامات کنترلی را انجام می دهد. به عنوان مثال در فرآیند های صنعتی همچون تجهیزات رباتی و خطوط مونتاژ وظیفه کنترل این فرایند ها را به عهده دارند. در اینجا باید بگوییم که ما مقاله ای تخصصی درباره ی تاریخچه ی پیدایش پی ال سی ها در صنایع نیز برای استفاده ی شما منتشر نموده ایم که با کلیک بر روی لینک کامل ترین تاریخچه پیدایش پی ال سی(plc) می توانید آن را مطالعه نمایید.

امروزه کمپانی های متعددی دست به تولید پی ال سی زده اند اما اگر بخواهیم  یکی از با کیفیت ترین پی ال سی های موجود در بازار را معرفی کنیم می توانیم پی ال سی زیمنس را با فاصله نسبت به دیگر پی ال سی ها نام ببریم.

پی ال سی ها دستگاهی کاملا منطقی می باشند و روش عملکردشان با استفاده از برنامه ای که به آن ها داده شده است صورت می گیرد، بدین صورت در این سیستم ها دیگر خطای فرایند اتفاق نمی افتد. به زبان ساده تر باید بگوییم که پی ال سی ها یک کنترل گر نرم افزاری بوده که اعداد باینری دریافت شده را بر اساس برنامه ای که به آن ها داده شده است پردازش کرده و در خروجی نتیجه را به گیرنده ها ارسال می کند.

اگر به اطلاعات بیشتری احتیاج دارید، سری به مقاله ی پی ال سی (PLC) چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ نیز بزنید و از مقاله ی تخصصی برق شهر بهره ببرید.

کاربرد پی ال سی ها

کاربرد های پی ال سی یکی دیگر از مواردی است که قصد داریم در مقاله مزایا و معایب PLC به آن بپردازیم. این سیستم ها در صنایع مختلفی از جمله صنعت نفت و گاز، نیروگاه های برق، صنعت خودرو، صنعت فولاد، صنعت کاغذ سازی و شیشه، صنایع شیمیایی و انرژی کاربرد دارند.
از پی ال سی ها در صنایع هوایی و مسافرتی نیز جهت عملکرد بهتر پله های برقی و آسانسور ها به عنوان کنترل کننده دستگاه های امنیتی استفاده می شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ی مهم ترین کاربردهای پی ال سی در اتوماسیون صنعتی را مطالعه کنید.

مزایای PLC چیست؟

مزایای پی ال سی

امکان برنامه ریزی یکی از مهم ترین و اصلی ترین مزایای PLC به حساب می آید که این قابلیت در سیستم های کنترل قدیمی وجود نداشت. در ادامه مقاله مزایا و معایب PLC به صورت مفصل به مزایای این پی ال سی ها می پردازیم.

  • پی ال سی ها برای اسکن زمان بسیار کمی را می گیرند و با تمام سیستم های یک محیط به وسیله یک کامپیوتر می توانند ارتباط داشته باشند. درباره ی روند سیکل اسکن پی ال سی نیز در مقاله ی آشنایی با روند سیکل اسکن PLC توضیحات کاملی در اختیار شما قرار داده ایم.
  • توان محاسباتی سیستم های پی ال سی بسیار بالا می باشد و یادگیری استفاده از آن ها بسیار آسان و ساده است.
  • سیستم های پی ال سی برای صنایع مختلف قابل استفاده هستند و این موضوع به دلیل کاربرد های کنترلی متنوعی می باشد که دارند.
  • برنامه نویسی پی ال سی ها بسیار ساده می باشد و نسبت به سیستم های کنترلی قدیمی، هزینه پروژه هایی که با این سیستم ها انجام می شود بسیار به صرفه تر است.
  • کنترل نظارت بالای این سیستم سبب افزایش دقت شده است و برنامه های نوشته شده را در هر زمان می توان تغییر داد.
  • در صورتی که سیستم های پی ال سی با مشکل مواجه شوند، به نسبت سیستم های سنتی همچون رله ها سریع تر و ساده تر می توان مشکل را حل کرد.
  • شمارنده های سریع سبب کاهش زمان اجرای پروژه شده و در عین حفظ دقت و کیفیت، اطمینان پروژه نیز افزایش می یابد.

معایب PLC چیست؟

سیستم های پی ال سی نیز همچون هر سیستم دیگری دارای معایبی نیز می باشند که این معایب در مقابل مزایایی که دارند ناچیز هستند. در ادامه مقاله مزایا و معایب PLC به بررسی معایب این سیستم ها می پردازیم.

  • سیستم های پی ال سی با وجود این که برنامه نویسی سریع و با دقت بالایی دارند، اما زمانی که برای این سیستم ها مشکلی به وجود بیاید، زمان اصلاح و بازیابی آن ها چندان قابل تعیین نمی باشد.
  • یکی دیگر از معایب سیستم های PLC این است که نمی توان از آن ها در دمای بسیار بالا استفاده نمود.
  • ادامه کار دستگاه در هنگام برق یکی دیگر از مواردی می باشد که ممکن است استفاده از دستگاه های پی ال سی را با مشکل مواجه کند. به این صورت امکان دارد که ادامه کار با برخی از دستگاه ها پس از قطعی برق خطرآفرین باشد.
  • با وجود این که پی ال سی ها دارای انواع مختلفی هستند، تنها می توان یک برنامه را به روی آن ها اجرا کرد.
  • نرم افزار و قطعات پی ال سی های یک برند برای برند دیگر قابل استفاده نمی باشند، این موضوع ممکن است که هنگام عیب یا خرابی یک قطعه شما را با محدودیت مواجه نماید.

مزایای PLC نسبت به رله در چیست؟

پی ال سی

در این بخش از مقاله مزایا و معایب PLC قصد داریم به بیان مزایای این سیستم ها در مقایسه با رله بپردازیم.

  • پی ال سی ها می توانند انعطاف پذیری، قابلیت اطمینان و دقت سیستم اتوماسیون را بالا ببرند.
  • در مقایسه با سایر فناوری های اتوماسیون، PLC ها دارای هزینه کمتری می باشند.
  • نرم افزار پی ال سی از انعطاف پذیری و قابلیت های خوبی برای برنامه نویسی برخوردار بوده، به صورتی که در هر زمان می توان اصلاحات مورد نیاز را در برنامه انجام داد.
  • زبان های برنامه نویسی مختلفی در پی ال سی ها مورد استفاده قرار می گیرند و نوشتن و درک برنامه نویسی برای این سیستم ها آسان است.
  • پی ال سی ها فضای زیادی را اشغال نکرده و دارای ابعاد کوچکی می باشند.
  • در مقایسه با رله ها دارای عملکرد سریع تر و بدون زمان راه اندازی هستند.
  • در پی ال سی ها به نسبت رله ها نیاز به سیم کشی ساده تر و کمتری می باشد.
  • این سیستم ها دارای قابلیت کنترل از راه دور بوده و قابلیت عملکرد محاسباتی خوبی با کمک دستورالعمل های برنامه نویسی پی ال سی دارد.
  • جهت افزایش انعطاف پذیری و عملکرد سیستم پی ال سی، می توان ماژول های عمکرد اضافی را افزود.
  • برطرف کردن مشکل درباره طراحی پی ال سی ها بسیار ساده و راحت می باشد.

حال اگر می خواهید با بهترین برندهای تولید کننده ی پی ال سی آشنا شوید، مقاله ی بهترین مارک های PLC موجود در بازار کدامند؟ بهترین گزینه برای شما می باشد.

سخن پایانی

در مقاله مزایا و معایب PLC سعی کردیم علاوه بر بیان مزایا و معایب PLC به بررسی این سیستم و کاربرد آن و همینطور مزایای آن به نسبت رله ها بپردازیم. امیدواریم با مطالعه این مطلب از برق شهر ، تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را درباره مزایا و معایب PLC کسب کرده باشید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *