معرفی انواع پی ال سی و نحوه عملکرد هر یک
پی ال سی ها ابزار های قدرتمند و پر کاربردی بوده که از تنوع بسیاری برخوردار هستند. هر یک از انواع این پی ال سی ها کاربرد و عملکرد مخصوص خود را دارند. به طور کلی میتوان گفت که پی ال سی ها جایگزینی مناسب برای محصولات قدیمی مانند پنل های سنتی هستند. از جمله معایب پنل های قدیمی وابستگی به رله های مغناطیسی و همچنین وابستگی به تایمر های کنترل صنعتی بوده که با ظهور پی ال سی ها در بازار این مشکلات برطرف شده است. پی ال سی ابزاری با قابلیت برنامه ریزی داخلی است که این برنامه ریزی بیش تر به سنسور های صنعتی مربوط می شود. این محصولات پر کاربرد وظیفه نظارت بر ورودی و خروجی سنسور ها را بر عهده دارند. این ابزار های مهم از محبوبیت ویژه ای برخوردار هستند. دلیل این محبوبیت تنوع این دستگاه و کاربرد خاص هر یک از انواع پی ال سی (plc) است. در ادامه انواع پی ال سی و مشخصات هریک را برای شما شرح می دهیم تا در مسیر خرید پی ال سی زیمنس دچار هیچگونه مشکلی نشوید.
فهرست عناوین داخلی:
پی ال سی کوچک یا مینی پی ال سی چیست و چگونه عمل می کند؟
مینی پی ال سی یکی از ابزار های بسیار پر کاربرد است. همانطور که از نام این محصول مشخص است، این ابزار در دسته بندی پی ال سی های کوچک قرار می گیرد. اندازه کوچک این دستگاه سبب ایجاد محدودیت هایی از جمله کاهش بهره وری آن ها در ورودی ها و خروجی ها نسبت به انواع پی ال سی (plc) بزرگ تر می شود. مینی پی ال سی ها برای پروژه های بسیار بزرگ مناسب نیستند و معمولا در پروژه های کوچک از این نوع محصول استفاده می شود.
انواع پی ال سی (plc) کوچک ابتدا در حوزه رایانه به منظور کنترل و نظارت بر امور اتوماسیون به کار گرفته شدند. این مینی پی ال سی ها به عنوان کامپیوتری برای خودکار سازی پروژه های کوچک مانند خطوط مونتاژ در کارخانجات کوچک مورد استفاده قرار می گیرند.
از جمله مواردی که سبب محبوبیت این نوع ابزار شده است میتوان به سهولت کار، اندازه مناسب دستگاه و همچنین صرف مدت زمان کم در انجام برنامه ریزی اشاره کرد. همچنین یادگیری کار با این وسیله نسبت به انواع پی ال سی (plc) بزرگ تر، راحت تر بوده و پیچیدگی های کم تری دارد. در این مرحله به شما پیشنهاد می کنیم مقاله ی 0 تا 100 مبانی یک PLC کدامند؟ را نیز مطالعه نمایید.
از مهم ترین مزایای انواع پی ال سی (plc) میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استحکام بالا
- راحتی کار با سخت افزار های ایمن این دستگاه
- دارای کنترلر های پی ای دی
- وجود قابلیت شمارش و تایمر ها
- آسانی برنامه نویسی و برنامه دادن به آن ها
- قابل کنترل و وارسی پی در پی و متوالی
پی ال سی مجتمع یا کامپکت پی ال سی چیست و چگونه عمل می کند؟
PLC مجتمع یکی از انواع پی ال سی (plc) بوده که از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار است. یکی از مهم ترین ویژگی های این وسیله این است که تمامی قطعات آن از جمله پردازنده، منبع تغذیه، ورودی ها و خروجی ها و… در یک باکس قرار گرفته اند.
پردازنده، منبع تغذیه، ورودی ها و خروجی ها به عنوان 3 ماژول حیاتی در ساختار درونی پی ال سی ها به شمار می روند. وظیفه پردازنده انجام همه محاسبات، نظارت بر ورودی ها و تولید خروجی مناسب و همچنین ذخیره برنامه های نوشته شده توسط پردازنده مرکزی و حافظه است. منبع تغذیه، برق مورد نیاز پردازنده را تهیه کرده و ماژول ورودی و خروجی در برقراری ارتباط بین سنسور ها و محرک هایی مانند دما، فشار و جریان ها نقش دارند.
PLC مجتمع یا کامپکت پی ال سی نسبت به مینی پی ال سی ها اندازه بزرگ تری دارند و قابلیت پردازش و دریافت ورودی ها و خروجی های آن ها نیز بیش تر است. به عنوان مثال پی ال سی مجتمع قابلیت پردازش حدود 300 ورودی و خروجی را دارد. درصورتیکه این عدد در مینی پی ال سی ها به حداکثر 40 می رسد. البته این PLC نیز در دسته بندی بزرگ ترین پی ال سی ها قرار نمی گیرد. PLC مجتمع از جمله دسته بندی متوسط بوده و توانایی انجام پروژه های متوسطی مانند پروژه های هوشمند سازی و اتوماسیون کارخانجات را دارد.
پی ال سی ماژولار چیست؟
پی ال سی های ماژولار از ماژول های مختلفی تشکیل شده است. قطعات پی ال سی های ماژولار برخلاف پی ال سی های مجتمع، به صورت جداگانه و هر کدام در جای مخصوص به خود قرار گرفته اند. البته امکان در کنار هم قرار دادن قطعات نیز وجود دارد. از این نوع ابزار برای کنترل روند امور پروژه استفاده می شود.
از ویژگی های مهم و کاربردی این محصول میتوان به توانایی منحصر به فرد آن در دریافت و پردازش تعداد زیادی ورودی و خروجی اشاره کرد که به همین دلیل دشواری کار کردن با این نوع محصول افزایش می یابد. پی ال سی های ماژولار می توانند تا حدود 2000 ورودی و خروجی را دریافت کرده و بر آن ها نظارت کنند.
پی ال سی رک چیست؟ چه ویژگی هایی دارد؟
پی ال سی رک از بهترین و قدرتمند ترین انواع پی ال سی (plc) به شمار می رود. این نوع PLC شباهت های بسیاری با پی ال سی های ماژولار دارد. در PLC رک، ورودی ها و خروجی ها به ماژول مرکزی متصل هستند که این ماژول در قسمت انتهایی پی ال سی قرار گرفته است. این محصول قادر به دریافت و نظارت بر حدود 5000 ورودی و خروجی است. به همین دلیل مناسب ترین ابزار برای پروژه های بزرگ همچون پالایشگاه ها و کارخانجات پتروشیمی محسوب می شود.
حال لازم است بگوییم که انواع سری های پی ال سی زیمنس و مشخصات هر یک را در مقاله ای شرح داده ایم که با کلیک برروی انواع سری های پی ال سی(PLC) زیمنس می توانید مطالعه نمایید.
سخن پایانی
امروزه وسایل الکتریکی زیادی جایگزین نیروی انسانی شده است که پی ال سی نیز نمونه ای از این نوع وسایل محسوب می شود. آشنایی با انواع پی ال سی (plc) و کاربرد و ویژگی های آن ها سبب می شود که هنگام خرید انتخابی مناسب داشته باشید. شما می توانید با خرید یک پی ال سی مناسب از مجموعه ای معتبر مثل برق شهر به روند پروژه خود سرعت ببخشید و راحتی را برای خود فراهم کنید. البته با توجه به تنوع گسترده انواع پی ال سی (plc) توصیه می شود قبل اقدام به خرید این دستگاه، اطلاعات کافی را نسبت به انواع پی ال سی (plc) مورد نظر به دست آورید و بدانید که بهترین مارک های PLC موجود در بازار کدامند؟ تا بتوانید مناسب ترین PLC را متناسب با سختی پروژه خود تهیه کنید.
بدون دیدگاه