ویژگی ها و مشخصه های پی ال سی کدامند؟

اغلب دستگاه های صنعتی در بسیاری از کارخانجات برای داشتن کارایی مناسب و بهترین عملکرد باید کنترل شوند. به این منظور Programmable Logic Controller یا PLC که نوعی کامپیوتر دیجیتال صنعتی است، طراحی و تولید شده است. PLC برای کنترل دقیق فرآیند های مختلفی از جمله کنترل خط تولید، خطوط مونتاژ و بسیاری از فعالیت های مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرد.  PLC مخفف عبارت “Programmable Logic Controller” یا کنترلر منطق برنامه‌پذیر است. این دستگاه‌ها برای کنترل و مانیتورینگ فرآیندهای صنعتی و خودکارسازی سیستم‌های تولیدی استفاده می‌شوندشما مخاطبان گرامی می توانید برای مشاهده ی محصولات و اطلاع از قیمت پی ال سی زیمنس می توانید روی لینک کلیک نمایید.

اما پی ال سی (PLC) چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

پی ال سی نوعی کنترل کننده منطقی نرم افزاری است که اطلاعات را از سنسور ها به صورت باینری دریافت کرده و آن ها را پردازش می کند. سپس از بخش خروجی نتیجه را به صورت دستور به گیرنده ها ارسال خواهد کرد. از جمله کاربرد های PLC میتوان به مواردی نظیر صنایع اتومبیل سازی، پلاستیک سازی، صنایع سنگین مانند کوره های صنعتی، صنایع شیمیایی، صنایع غذایی، خدمات ساختمانی نظیر بالابرها، سیستم های تهویه هوا و سیستم های روشنایی خودکار اشاره کرد. در ادامه به ویژگی های پی ال سی بیش تر می پردازیم تا با این دستگاه آشنا شوید.

 

ویژگی های PLC در صنعت اتوماسیون

Advantages of PLC

کنترل کننده های PLC نوعی کامپیوتر مستحکم هستند که برای شرایط سخت طراحی و تولید شده ‏اند. مقاومت و دوام بسیار بالا در برابر گرما و سرما، گرد و غبار و رطوبت از ویژگی های پی ال سی است. ویژگی های پی ال سی با توجه به مشخصه های گوناگونی از جمله تعداد ورودی و خروجی دیجیتال و آنالوگ، تعداد تایمر و شمارنده، تعداد رله های کمکی و حافظه قابل برنامه ریزی با مقدار حجم متفاوت خواهد بود.

به طور کلی هر پی ال سی از دو قسمت سخت افزار و نرم افزار تولید شده که بخش سخت افزار شامل منبع تغذیه و ماژول برنامه نویسی، حافظهRAM و حافظه دائم، ترمینال های ورودی و خروجی و… است. استفاده از PLC برای کنترل دستگاه های صنعتی شامل مزیت هایی زیر است:

  • در صورت نیاز به تغییر در نحوه کنترل دستگاه ها، تنها نوشتن چند خط برنامه جدید کافی است. این مزیت سبب صرفه جویی در وقت و هزینه شما می شود.
  • سیستم های PLC نسبت به تابلو های قدیمی نیاز بسیار کم تری به قطعات کمکی مانند رله، کانتر، تایمر، انواع مبدل ها و… دارند که این موضوع منجر به کاهش وزن آن ها شده است.
  • سرعت پاسخ دهی و اجرا دستورات PLC حداقل میکرو ثانیه و حداکثر میلی ثانیه است.
  • از ویژگی های پی ال سی، نداشتن استهلاک مکانیکی است. به همین دلیل این محصول طول عمر بالایی دارد.
  • درجه حفاظت کامپیوتر های دیجیتال PLC در مقایسه با ماشین های رله ای بسیار بالاتر است.
  • در صورت بروز اختلال، عیب یابی سیستم PLC بسیار سریع و راحت است.

اگر می خواهید راجع به مزایا و معایب پی ال سی ها بیشتر بدانید، مقاله ی مهم ترین مزایا و معایب پی ال سی (PLC) کدامند؟ را نیز مطالعه نمایید.

تعداد ورودی و خروجی دیجیتال

تعداد ورودی و خروجی دیجیتال

به بخشی که با استفاده از مبدل، دستورات سنسور ها را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند، ورودی دستگاه و به بخشی که دستورات کنترل کننده اصلی را اعمال می کند، خروجی دستگاه می گویند. خروجی ها و ورودی ها می توانند از نوع گسسته (دیجیتال) یا پیوسته (آنالوگ) باشند. تعداد ورودی و خروجی دیجیتال پی ال سی ها در برند های مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال در برخی پی ال سی ها ورودی و خروجی به 5000 عدد هم می رسد.

تعداد ورودی و خروجی آنالوگ

به طور کلی PLC های کوچک تعداد محدودی ورودی و خروجی دارند که در صورت نیاز امکان گسترش و افزایش ورودی و خروجی نیز وجود دارد. ورودی و خروجی آنالوگ با توجه به برند و نوع کامپیوتر های دیجیتال صنعتی متفاوت خواهد بود. به طور مثال حداکثر تعداد ورودی و خروجی در نوع مینی پی ال سی 40 عدد و در نوع پی ال سی های ماژولار تعداد ورودی و خروجی تا 5000 هم قابل افزایش است.

سرعت پاسخ گویی پی ال سی به دستورات به سرعت پردازش CPU دستگاه بستگی دارد. سرعت بالا اجرا دستورات از جمله مزیت ها و ویژگی های پی ال سی به شمار می آید که می تواند از یک میکرو ثانیه تا ده میلی ثانیه متغیر باشد. در واقع CPU نوعی مغز پی ال سی و پردازشگر مرکزی بوده که وظیفه اجرا دستورات را بر عهده دارد. همچنین CPU شامل حافظه های ROM و RAM است.

تعداد رله های کمکی در پی ال سی چقدر است؟

تعداد رله های کمکی در پی ال سی چقدر است؟

رله در واقع یک سوئیچ کنترل کننده الکتریکی شامل تعدادی کنتاکت بوده که از نظر نوع عملکرد به انواع یک مرحله ای و قفل شونده طبقه بندی می شوند. رله کمکی یا رله شیشه ای نیز علاوه بر تعدادی کنتاکت، دارای یک بوبین نیز است. وظایف رله ها تقریبا مشابه کنتاکتور ها بوده و برای قطع و وصل کردن بار های کوچک مدار فرمان ها به کار می روند. توجه داشته باشید که تعداد رله های کمکی به عنوان یکی از ویژگی های های پی ال سی در برند ها و مدل های مختلف متغیر بوده و نمیتوان به طور دقیق به آن اشاره کرد.

حجم حافظه قابل برنامه ریزی در پی ال سی چقدر است؟

plc

حافظه پی ال سی برای اجرای دستورات و ذخیره اطلاعات مربوطه استفاده می شود و حجم آن یکی از مشخصات CPU است. در واقع حجم حافظه یکی از مهم ترین ویژگی های پی ال سی است که هنگام خرید باید به آن توجه شود. حجم CPU برای هر مدل، مقدار مشخصی بوده و برای هر مدل با سایر برند ها متفاوت خواهد بود. برای حافظه پی ال سی از حافظه های نیمه هادی RAM یا EEPROM استفاده می شود. در هنگام خرید این محصول توجه به ویژگی های پی ال سی و حجم حافظه آن بسیار اهمیت دارد.

سخن پایانی

آشنایی با ویژگی های پی ال سی می تواند به شما کمک کند تا محصولی مناسب خریداری کنید. به طور کلی انواع پی ال سی به عنوان کنترل کننده فرایند های مختلف صنعتی و خط تولید بسیاری صنایع استفاده می شود. اگر قصد خرید بهترین پی ال سی را دارید، می توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی برق شهر برند های مختلف این محصول را مشاهده کرده و بر اساس ویژگی های مورد نظر، بهترین گزینه را انتخاب کنید. توجه به ویژگی های پی ال سی قبل از اقدام به خرید، بسیار کمک کننده است.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۷ از ۵
از مجموع ۳ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *