مهم ترین کاربردهای پی ال سی در اتوماسیون صنعتی +خرید
پی ال سی یک کامپیوتر دیجیتال صنعتی است که به منظور کنترل فرآیندهای صنعتی، خطوط مونتاژ، تجهیزات روباتیک و… مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در تسهیل برنامه نویسی و خطا یابی موثر بوده و در برابر شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم است. در این مقاله ضمن بررسی کاربردهای متعدد پی ال سی به شما کمک می کنیم تا با نکات مهم تهیه این ابزار آشنا شوید. همچنین برای مشاهده و خرید پی ال سی زیمنس روی لینک کلیک نمایید.
فهرست عناوین داخلی:
پی ال سی در اتوماسیون صنعتی چه کاربردی دارد؟
قبل از اینکه به کاربرد plc ها بپردازیم، به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله ی پی ال سی (PLC) چیست؟ را مطالعه نمایید . حال باید بگوییم که کاربرد پی ال سی بسیار وسیع و گسترده بوده و این قطعه دارای ابعاد مناسب و سرعت فیدبک بالا است. همچنین دقت و سرعت عملیات را افزایش داده و در پردازش داده ها و ذخیره کردن اطلاعات ورودی موثر است. در واقع این کامپیوتر دستورات لازم را به قطعات خروجی منتقل کرده و برای خواندن انواع زگیل های ورودی دیجیتال و آنالوگ به کار می رود. همچنین انعطاف پذیری و ایمنی زیادی داشته و می تواند هر نوعی از دستگاه، ماشین یا سیستم های خط تولید را کنترل کند.
در این میان بیشترین کاربرد پی ال سی مربوط به استفاده از این قطعه در صنعت است. plc قابلیت اتصال به قطعات دیگر را داشته و در تجهیزات حمل و نقل، جرثقیل ها و سیستم های نوار نقاله کاربرد دارد. این کامپیوتر در صنایع ساختمانی به کار گرفته شده و در پایش کیفیت هوا و تهویه مطبوع، تکنولوژی بالابری و سیستم های روشنایی خودکار موثر است. همچنین در صنایع تبدیل انرژی نقش مهمی در ایستگاه های تولید نیرو، سیستم های تصفیه آب و هوای صنعتی، ایستگاه های تقویت فشار گاز، کنترل پمپ های آب و بازیافت تصفیه و بازیافت گاز دارد. از طرفی دیگر کاربردهای آن مربوط به موارد زیر است:
- در صنایع سنگین برای وسایل و تجهیزات قابل استفاده در ذوب فلزات، سیستم های کنترل دمای اتوماتیک و کوره های صنعتی
- در صنایع غذایی و برای سیستم های بسته بندی و عصاره گیری
- در صنایع اتومبیل سازی شامل سیستم های رنگ پاش، سوراخکاری، اتصال قطعات، تست تجهیزات و شکل دادن بدنه به وسیله پرس های اتوماتیک
- در صنایع شیمیایی شامل سیستم های مخلوط کننده و دستگاه های ترکیب کننده مواد با نسبت های گوناگون
- در صنایع پلاستیک سازی برای سیستم های تولید و آنالیز پلاستیک و ماشین آلات ذوب و قالبگیری تزریقی
- در صنایع ماشینی شامل صنایع چوب، سیستم های سوراخکاری، صنایع بسته بندی، سیستم های هشدار دهنده و سیستم های استفاده شده در جوش فلزات
کاربرد پی ال سی در نیروگاه های برق چیست؟
کاربرد پی ال سی در نیروگاه های برق مربوط به شناسایی خطاها و نقص ها است. این قطعه در شبکه نیروگاه ها استفاده شده و در سیستم تولید، توزیع و انتقال برق نیز به کار می رود. همچنین نقش مهمی در اتوماسیون سازی فرایندها در پست های برق داشته و امکان کار کردن خودکار با برخی تجهیزات الکتریکی شامل قطع کننده های مداری و متغیرهای خازنی را فراهم می کند. دیگر کاربرد پی ال سی نیز مربوط به تشخیص توالی های تک فاز و سه فاز است.
در این مرحله اگر راجع به نحوه عملکرد plc هنوز اطلاعات کافی ندارید، مطالعه ی مقاله ی پی ال سی ها چگونه کار می کنند؟ برای شما مهم و مفید خواهد بود.
کاربردهای تجاری پی ال سی چیست؟
کاربرد پی ال سی به استفاده در صنعت محدود نبوده و موارد تجاری را هم در بر می گیرد. از این رو تکنولوژی PLC بسیار مفید واقع شده و در موارد زیر پر کاربرد است:
- سیستم خودکار تخلیه چاه
- سیستم اتومبیل های اتومات
- سیستم هوشمند کنترل ترافیک
- سیستم تشخیص و اعلام حریق
- سیستم هوشمند کنترل آسانسور
- سیستم های اتومات شستشوی خودرو
- سیستم کنترل از راه دور برای تجهیزات معدن
- سیستم کنترل ماشین ها به صورت اتوماتیک
- سیستم های به کار رفته در شهربازی شامل ترن هوایی
- برای کنترل بهتر توربین های بادی
- برای کنترل فشار در مواردی همچون پمپ چند موتوره آب
- در فرودگاه و برای سیستم های حمل و نقل چمدان
- در سیستم های بسته بندی برای کنترل ترتیب و تعداد
کاربرد های ساده و روزمره پی ال سی چیست؟
جالب است بدانید که کاربرد پی ال سی در زندگی روزمره ما نیز دیده می شود و این ابزار برای تشخیص خودکار یا اتوماتیک کردن فرایندها به کار می رود. به عنوان مثال در سیستم های کنترل سطح مخازن آب ساختمان ها کاربرد داشته و در سیستم های شستشو و پارک خودکار اتومبیل استفاده می شود. همچنین در سیستم های کنترل چراغ چشمک زن ها موثر بوده و در سیستم های باز و بسته کردن خودکار درب به کار می رود. به علاوه امکان کنترل از راه دور فرایندهایی مثل عملکرد فن ها و سیستم تهویه هوا را فراهم کرده و کاربردهای مانیتورینگ هم دارد. در نهایت به شما پیشنهاد می کنیم مقالاتی از جمله ویژگی ها و مشخصه های پی ال سی کدامند؟ را نیز مطالعه کنید تا نسبت به plc ها دید وسیعتری داشته باشید.
سخن پایانی
امروزه کاربرد پی ال سی بسیار گسترده بوده و ردپای این تکنولوژی در هر حوزه ای دیده می شود. از این رو نیروگاه های نفت و گاز، سیستم توربین بادی، معدن ذغال سنگ، صنایع فولاد، سیمان، نساجی و… از این تکنولوژی بهره مند شده و کنترل مانیتورینگ فعالیت های مهم را تسهیل می کنند. با توجه به این موارد اهمیت به کارگیری PLC در صنایع و زندگی روزمره انسان مشخص شده و این ابزار به عنوان مغز سیستم از کاربردهای گوناگونی برخوردار است. در انتها گفتنی است که کارشناسان مجموعه برق شهر همواره آماده ی ارائه مشاوره ی تخصصی به شما هستند تا بهترین پی ال سی را برای کاربری مدنظر خود خریداری نمایید و خاطره ای فوق العاده از خرید تجهیزات صنعتی برای خود به یادگار بگذارید.
بدون دیدگاه