راهنمای نصب و راه اندازی اینورتر
پیشرفت تکنولوژی سبب شده است که تجهیزات الکتریکی بسیاری با کاربرد های فراوان تولید و روانه بازار شوند. اینورتر ها از جمله این دستگاه ها بوده که تحولی عظیم در زندگی امروزی ما ایجاد کرده اند. این دستگاه با نام های دیگری نظیر درایو موتور، کنترل دور موتور، درایو AC و… نیز شناخته می شود. از اینورتر در تجهیزات خانگی و صنعتی بسیاری استفاده می شود. اگر قصد استفاده از این دستگاه را دارید، باید با نحوه نصب اینورتر آشنا باشید. در این مطلب از برق شهر همراه ما باشید تا نحوه نصب و راه اندازی اینورتر را بررسی کرده و نکات لازم را توضیح دهیم. همچنین با کلیک برروی لینک می توانید از قیمت اینورتر مطلع شوید.
فهرست عناوین داخلی:
اینورتر ها به چند دسته تقسیم می شوند؟
قبل از هرچیز به شما پیشنهاد می کنیم که با وسیله ای به نام اینورتر آشنایی کامل پیدا کنید . در این راستا مقاله ی ” اینورتر چیست؟ +مهمترین کاربردها و خرید ” به شما کمک بسزایی خواهد کرد. حال اگر قصد خرید و نصب اینورتر داشته باشید، شاید برای شما سوال پیش آید که اینورتر ها در چند دسته طبقه بندی می شوند. این دستگاه پرکاربرد از لحاظ خروجی، نوع بار، منبع و… در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرد. در ادامه به بررسی دسته بندیهای مختلف این دستگاه می پردازیم.
انواع اینورتر براساس شکل موج خروجی
یکی از مهم ترین دسته بندی انواع اینورتر ها شکل موج خروجی آن ها محسوب می شود. اینورتر بر اساس شکل موج خروجی به سه دسته کلی موج مربعی، شبه سینوسی و سینوسی تقسیم بندی می شود. اینورتر موج مربعی نسبت به دیگر انواع اینورتر کاربرد کم تری دارد. موج خروجی این دستگاه شکلی شبیه مربع داشته که به همین دلیل به این نام معروف است. اینورتر موج مربعی وظیفه دارد سیگنال DC را به یک سیگنال AC با فاز جابجا شده تبدیل کند.
رفتار های شبه سینوسی سیگنالی را ایجاد می کنند که بسیار شبیه موج سینوسی است. ازآنجاییکه ساختار این نوع اینورتر شبه سینوسی است، نسبت به اینورتر های موج مربعی پیچیدگی بیش تری دارد. از پیچیده ترین و پربازده ترین انواع اینورتر میتوان به اینورتر های سینوسی اشاره کرد. موج تولید شده توسط این دستگاه ها شکل سینوسی داشته که به همین دلیل به آن سینوسی می گویند. این نوع دستگاه ها نسبت به سایر اینورتر ها دارای تلفات کم تری بوده و هزینه ساخت بسیار بالایی دارد. از اینورتر های سینوسی میتوان در کارکرد های خانگی و تجاری استفاده کرد.
دسته بندی اینورتر ها براساس ویژگی خروجی
از دیگر انواع دسته بندی این دستگاه میتوان به طبقه بندی آن ها براساس ویژگی خروجی اشاره کرد. اینورتر ها براساس ویژگی خروجی به سه دسته زیر تقسیم بندی می شوند:
- اینورتر موج مربعی
- اینورتر موج سینوسی
- اینورتر موج مصنوعی اصلاح شده
دسته بندی اینورتر ها براساس منبع
انواع اینورتر ها براساس نوع منبعی که دارند، به دو دسته زیر طبقه بندی می شوند:
- اینورتر منبع جریان
- اینورتر های منبع ولتاژ
در این مرحله به شما پیشنهاد می کنیم سری به مقاله ی اینورتر در کاهش مصرف برق چه نقشی دارد؟ نیز بزنید.
دسته بندی اینورتر بر اساس نوع بار
اینورتر ها براساس نوع بار به دو نوع کلی تک فاز و سه فاز طبقه بندی می شوند. از اینورتر های تک فاز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اینورتر های نیم پل
- اینورتر های تمام پل
همچنین اینورتر های سه فاز نیز در دو نوع متداول بوده که هر یک از آن ها کارکرد های مختلفی داشته و در شرایط خاص از آن ها استفاده می شود. از انواع اینورتر سه فاز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اینورتر های حالت 180 درجه
- اینورتر های حالت 120 درجه
در مقاله ی صفر تا 100 اینورتر سه فاز +مزایا و خرید به طور کامل به این مقوله پرداخته ایم.
دسته بندی اینورتر ها براساس تکنیک PWM
از دیگر انواع دسته بندی این دستگاه های پرکاربرد میتوان به دسته بندی آن ها براساس تکنیک PWM اشاره کرد. طبقه بندی اینورتر ها براساس تکنیک PWM به شرح زیر است:
- مدولاسیون پهنای پالس منفرد
- مدولاسیون پهنای پالس سینوسی
- مدولاسیون پهنای پالس سینوسی اصلاح شده
- مدولاسیون پهنای پالس چندگانه
نصب و راه اندازی اینورتر چگونه انجام می شود؟
از مهم ترین مواردی که پیش از نصب اینورتر به آن توجه کنید، این است که از طرز کار این دستگاه اطلاع داشته باشید. پس از اطلاع از طرز کار دستگاه و شرایط محیطی باید توان و ولتاژ اینورتر را بررسی کنید. شما باید براساس توان و ولتاژ موتور درایو مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای انتخاب درایو مورد نظر می توانید از دفترچه راهنما و بروشور های دستگاه استفاده کنید. پس از بررسی موارد اشاره شده نوبت به نصب این محصول می رسد.
برای نصب اینورتر ها شما می توانید این تجهیزات را به صورت دیواری یا flange mounting نصب کنید. در حالت flange mounting فضا بیش تری برای دستگاه در نظر گرفته می شود. بنابراین دستگاه به خوبی خنک می شود. در قسمت بالا و کناره های درایو فن هایی قرار می گیرد که سبب خنک شدن دستگاه می شود. فواصل میان دیوار و اینورتر براساس شرکت های تولید کننده این محصول متفاوت بوده اما به طور میانگین این فاصله 80 میلی متر است.
سیم کشی اینورتر برای نصب
پس از نصب این دستگاه و قرارگیری آن در جای مناسب، نوبت به سیم کشی و نصب الکتریکی می رسد. سیم کشی و نصب الکتریکی باید توسط فردی متخصص انجام شود. در هنگام سیم کشی و نصب الکتریکی خطای اتصال کوتاه، ممکن است صدمات جانی را به فرد وارد کند. به همین دلیل باید قبل از نصب اینورتر راهنما دستگاه را مطالعه کنید.
برای حفظ ایمنی بیش تر، بهتر است کابل های قدرت از مدارات کنترلی دور نگه داشته شوند. پیش از اتصال کابل های قدرت از خاموش بودن منبع تغذیه اطمینان لازم را داشته باشید. همچنین کابل های زمین نباید طولانی بوده و مقاومتی بیش از یک اهم داشته باشند. پس از سیم کشی دستگاه باید مدارات کنترلی بسته شوند. پس از بستن مدارات کنترلی باید به تنظیم پارامتر درایو بپردازید. البته پیش از روشن شدن دستگاه باید از بدون مشکل چرخیدن روتور اطمینان خاطر داشته باشید. در این مرحله مطالعه ی مقاله ی نحوه عیب یابی زمانی که اینورتر روشن نمی شود ! نیز برای شما مفید خواهد بود.
چرا نصب و راه اندازی اینورتر به روش درست، اهمیت ویژه ای دارد؟
نصب اینورتر و راه اندازی آن باید به شکل درست انجام شود. چراکه اگر به این موضوع اهمیت داده نشود، ممکن است به صدمات جانی و صدمات جانی منجر شود. به عنوان مثال هنگام نصب و راه اندازی این دستگاه باید به تمام نکات ایمنی توجه کرده و از لباس و کفش کار مناسب استفاده کنید. همچنین استفاده از پیچ گوشتی و آچار مناسب در هنگام سیم کشی دستگاه امری بسیار مهم است. مطالعه دفترچه راهنما پیش از نصب این محصول برای اطلاع از کارکرد دستگاه و نصب آن بسیار اهمیت دارد.
نکات مهم در هنگام نصب و راه اندازی اینورتر چیست؟
نصب اینورتر و راه اندازی آن با نکات بسیار مهمی همراه است. به عنوان مثال توجه به مشخصات موتور که درایو مورد نظر آن را کنترل کند، بسیار اهمیت دارد. از دیگر نکات مهم برای نصب اینورتر میتوان به درجه حرارت مناسب محیط اشاره کرد. درصورتیکه درجه حرارت متناسب با دفترچه راهنما نباشد، دستگاه عملکرد مناسبی نخواهد داشت. معمولا برای درایو ها درجه حرارتی میان -10 و +40 درجه سانتی گراد در نظر گرفته می شود.
از دیگر نکات مهم در نصب این دستگاه توجه به رطوبت محیط است. به همین دلیل باید اینورتری خریداری کنید که مقاومت بالایی در برابر رطوبت داشته باشد. در غیر این صورت طول عمر اینورتر کاهش پیدا می کند. گرد و غبار نیز یکی دیگر از مواردی است که برای نصب این محصول باید آن را در نظر گرفت. به همین دلیل در مکان هایی که گرد و غبار بسیاری وجود دارد، باید به نوع اینورتری که تهیه می کنید، توجه داشته باشید تا دستگاه متناسب با این نوع مکان ها باشد.
برای نصب اینورتر باید ارتفاع مناسب را در نظر داشته باشید. معمولا اینورتر ها نباید در ارتفاعی بیش از 1000 متر نصب شوند. چراکه به ازای هر 1000 متر افزایش، از بازده این دستگاه یک درصد کم می شود. اگر قصد دارید دستگاه را در ارتفاع بیش از 3000 متر نصب کنید، باید پیش از خرید با شرکت مورد نظر مشورت کرده تا محصولی متناسب با نیاز شما تهیه کنند.
از دیگر مواردی که در نصب این دستگاه باید به آن توجه کنید این است که اینورتر ها را زیر نور آفتاب نصب نکنید. نور آفتاب سبب تغییر درجه حرارت دستگاه می شود. بنابراین قبل از نصب این محصول باید سایبانی برای آن در نظر بگیرید تا از تابش نور مستقیم خورشید به آن جلوگیری کنید. در هرکدام از موارد ذکر شده اگر دچار مشکلی شدید، سری به صفحه ی تعمیر اینورتر در تهران بزنید و با مهندسین برق شهر در ارتباط باشید.
سخن پایانی
اگر قصد خرید این دستگاه را دارید، باید پیش از خرید این دستگاه با نحوه نصب اینورتر و راه اندازی آن آشنا شوید تا بتوانید دستگاهی متناسب با شرایط خود خریداری کنید. برای خرید اینورتر می توانید با کارشناسان ما در برق شهر در ارتباط باشید. آشنایی با نحوه نصب این محصول سبب می شود که طول عمر دستگاه را افزایش داده و از بسیاری خسارت های جانی و مالی جلوگیری کنید.
بدون دیدگاه