5 روش آسان و موثر در عیب یابی PLC

عیب یابی PLC یکی از ضروری ترین اقداماتی است که می تواند برای رفع مشکلات این دستگاه به کار گرفته شود. در دستگاه هایی مانند پی ال سی ممکن است مشکلات زیادی به وجود بیاید. بنابراین شما برای عملکرد بهتر دستگاه خود باید نسبت به رفع مشکلات آن اقدام کنید. در این مطلب از برق شهر110 همراه باشید تا 5 روش آسان و موثر برای عیب یابی پی ال سی زیمنس و رفع مشکلات آن را معرفی کنیم. همچنین برای اطلاع از قیمت پی ال سی زیمنس و نحوه خرید پی ال سی زیمنس ، با ما در ارتباط باشید.

5 روش آسان و موثر در عیب یابی PLC کدامند؟

قبل از هرچیز به شما پیشنهاد می کنیم تا مقاله ی آشنایی با قطعات و اجزای تشکیل دهنده پی ال سی را بخوانید تا درباره ی انواع پی ال سی اطلاعات کافی داشته باشید. حال باید بگوییم که عیب یابی PLC دارای رویکردهای مختلفی بوده و می تواند با روش هایی گوناگون صورت بگیرد. به طور کلی موثر ترین روش ها برای عیب یابی PLC شامل ۵ روش است و موارد زیر را شامل می شود. در ادامه هر یک از این روش ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

  1. عیب یابی حلقه های زمینی و انبار کردن قطعات جایگزین
  2. تشخیص نشانگرهای پی ال سی
  3. عیب یابی ورودی های پی ال سی
  4. عیب یابی خروجی های پی ال سی
  5. عیب یابی سی پی یو

عیب یابی حلقه های زمینی برای PLC چگونه انجام می شود؟

یکی از بهترین روش ها برای عیب یابی PLC و بررسی حلقه های زمینی، انبار کردن قطعات جایگزین است. این کار باعث کاهش زمان خرابی ناشی از شکست قطعات می شود. یعنی اگر قطعه ای شکسته باشد به جای چند ساعت یا چند روز خاموش بودن، نهایتا برای چند دقیقه این قطعه غیر فعال خواهد بود. به طور کلی انبار کردن قطعات یدکی باید به اندازه ۱۰ درصد از تعداد قطعات مورد استفاده باشد.

اجزای اصلی برد CPU بدون توجه به تعداد سی پی یو مورد استفاده، نیازمند یک قطعه یدکی هستند. در این میان پشتیبان داشتن هر منبع تغذیه اصلی یا کمکی بسیار مهم است و در برخی از کاربردهای خاص، یک رک CPU احتیاج است. البته این مورد خاص به هنگام نیاز سریع به استفاده کردن از سیستم خراب و تشخیص برد CPU خراب رخ می دهد. به هر صورت برای تعویض ماژول باید قطعه ای صحیح نصب و به کار گرفته شود.

بعضی سیستم های ورودی/خروجی باعث جایگزین شدن ماژول ها در حالی که هنوز برق در مدار است، می‌ شوند. البته در برخی موارد نیازی به قطع برق نداشته و تنها به بررسی بارهای القایی احتیاج دارند. در این میان ممکن است بارهای القایی ولتاژ و جریان را افزایش داده و حذف بار خارجی را ضروری بدانند. در این شرایط جریان خروجی ماژول نباید فراتر از محدودیت جریان باشد یا دستگاه خروجی دچار اتصال کوتاه شود زیرا ممکن است باعث منفجر شدن فیوز ماژول پس از تعویض شود.

LED و نشانگرهای تشخیصی PLC در عملیات عیب یابی چه کمکی می کنند؟

نشانگر های وضعیت LED اطلاعات زیادی را راجع به عیب یابی PLC در دستگاه های فیلد، سیم کشی و ماژول های ورودی/خروجی ارائه می دهند. بیشتر ماژول های ورودی/خروجی حداقل یک تک نشانگر داشته و بیشتر ماژول های ورودی نشانگر توان دارند. در مقابل ماژول های خروجی معمولا از نشانگر منطقی برخوردار هستند. برای یک ماژول ورودی چراغ LED روشن فعال بودن دستگاه ورودی را تعیین می کند. این نشانگر به تنهایی باعث مشخص شدن نقص عملکرد ماژول نمی شود.

به طور کلی یک LED روشن منطقی نشان دهنده این است که سیگنال ورودی به وسیله بخش منطقی مدار ورودی تشخیص داده شده است. در صورت عدم مطابقت نشانگرهای منطقی و توان، امکان انتقال سیگنال ورودی به پردازنده به طور صحیح وجود ندارد‌. این امر نشان می دهد که ماژول خراب است. عملکرد نشانگر منطقی یک ماژول خروجی مشابه با نشانگر منطقی یک ماژول ورودی است. به هنگام روشن بودن نشانگر، LED منطقی تشخیص می دهد که مدار منطقی ماژول دستور روشن شدن را از پردازنده ارسال کرده است.

در واقع بعضی ماژول های خروجی دارای نشانگر فیوز منفجر شده، نشانگر توان یا هر دو می باشند. نشانگر فیوز منفجر شده در نشان دادن وضعیت فیوز محافظ در مدار خروجی موثر است‌‌. با وجود این که یک نشانگر توان، اعمال شدن توان به بار را نمایش می دهد. نشانگرهای LED تا حد زیادی به روند عیب یابی PLC کمک می کنند و اگر به طور همزمان روشن نباشند، خراب بودن ماژول خروجی را مشخص می کنند.

عیب یابی ورودی های PLC چگونه انجام می شود؟

برای عیب یابی PLC باید ورودی های آن مورد بررسی قرار بگیرند تا مشکل تشخیص داده شود. در این حالت بهتر است با قرار دادن پی ال سی در حالت آماده به کار و فعال کردن دستگاه فیلد به صورت دستی، مشکل تشخیص داده شود. به هنگام فعال بودن دستگاه فیلد، روشن بودن نشانگر حالات توان ماژول، باعث تشخیص اتصال کوتاه می شود. مرحله بعد مربوط به ارزیابی خواندن ماژول ورودی PLC است. بدین ترتیب خواندن ورودی ها توسط دستگاه و به اجرا در آمدن برنامه مورد بررسی قرار می گیرد اما هیچ خروجی فعال نمی شود.

در واقع درست خوانده شدن دستگاه توسط PLC نشان دهنده ماژول صحیح است و در غیر این صورت وجود نقص در ماژول مشخص می شود. در این حالت ممکن است سمت منطقی ماژول کار نکرده و یا جداکننده نوری آن سوخته باشد. همچنین می تواند نشان دهنده معیوب بودن یکی از کانال های رابط ماژول نیز باشد. در صورتی که ماژول سیگنال دستگاه فیلد را نخواند، نیازمند انجام آزمایش های بیشتری هستیم. زیرا ممکن است مشکل در سیم کشی نامناسب باشد و یا دستگاه فیلد معیوب باشد. احتمال وجود ماژول معیوب یا ولتاژ نامناسب نیز وجود دارد.

رفع مشکلات ورودی های پی ال سی

رفع مشکل ورودی های OLC

ابتدا دستگاه میدان را بسته و ولتاژ ماژول ورودی را اندازه گیری کنید. اگر ولتاژ مناسب بود و سیگنال تشخیص داده نشد، ماژول ورودی معیوب است. در غیر این صورت ولتاژ منبع به دستگاه فیلد مشکل دارد. در صورت عدم وجود ولتاژ نیز، علت مشکل مربوط به سیم کشی یا دستگاه فیلد است. به هر صورت بررسی اتصالات سیم به ماژول و اطمینان از محکم قرار گرفته شدن سیم در ترمینال یا بلوک های آن لازم و ضروری است.

برای مشخص نمودن مشکل به صورت دقیق تر نیز، بررسی وجود ولتاژ در دستگاه فیلد لازم و ضروری است. در صورت عدم وجود ولتاژ در قسمت بار دستگاه، معیوب بودن آن مشخص می شود. در صورت وجود توان نیز، مشکل در سیم کشی از دستگاه ورودی به ماژول تشخیص داده می شود. در این حالت بررسی سیم کشی برای پیدا کردن مشکل لازم و ضروری است.

به شما پیشنهاد می کنیم حتما سری به مقاله ی مشکلات و اختلالات رایج در پی ال سی +دلایل و راه حل نیز بزنید و از اطلاعات تخصصی مهندسین برق شهر بهره ببرید.

عیب یابی خروجی های PLC چگونه انجام می شود؟

برای عیب یابی PLC ماژول خروجی منبع توان برای تعویض سوئیچ خروجی را بررسی کرده و از قرار داشتن آن در سطحی صحیح اطمینان حاصل کنید. همچنین با بررسی ماژول خروجی از سوخته شدن فیوز مطمئن شوید. در صورت سوخته بودن فیوز مقدار نامی فیوز را بررسی کرده و نیازهای فعالی دستگاه خروجی را مشخص کنید. در صورت دریافت بیش از حد فرمان روشن شدن ماژول خروجی از پردازنده نیز، ماژول خروجی را تعویض کنید. البته در صورت روشن شدن نشانگر و خاموش بودن دستگاه فیلد، خروجی ولتاژ در ترمینال را بررسی کرده و از عملکرد دستگاه سوئیچ اطمینان حاصل کنید.

در صورت عدم وجود ولتاژ، ماژول را تعویض کرده و در صورت وجود ولتاژ، مشکل را در سیم کشی یا دستگاه فیلد دنبال کنید. در این مرحله از صحیح بودن اتصال سیم کشی فیلد به ترمینال ماژول یا بلوک ترمینال نیز اطمینان حاصل کنید. به هنگام روشن بودن ماژول خروجی، ولتاژ ورودی به دستگاه فیلد را اندازه بگیرید. همچنین سیم کشی خروجی را برداشته و دستگاه فیلد را به صورت مستقیم به منبع تغذیه متصل کنید. در صورت پاسخ ندادن فیلد، دستگاه معیوب است و در صورت پاسخ دادن آن، مشکل باید در سیم کشی بین دستگاه و ماژول خروجی بررسی شود.

سخن پایانی

پی ال سی یا قطعات کنترل کننده ای که می توانید روی آن برنامه بنویسید، یکی از مهم ترین قطعاتی هستند که در صنایع مختلف کاربرد دارند. در این مطلب راهکار های مختلفی را عیب یابی دستگاه های PLC توضیح دادیم و اطلاعات شما را در این زمینه تکمیل کردیم‌. با توجه به نکات گفته شده، در صورت بروز هر گونه مشکل می توانید آن را شناسایی و در نهایت برطرف کنید. در پایان پیشنهاد می کنیم با مراجعه به فروشگاه اینترنتی برق شهر، دستگاه های درجه یک و مطمئن را خریداری کرده و با شیوه های استفاده ایمن از آن ها آشنا شوید. برای کسب اطلاعات بیش تر با کارشناسان ما در برق شهر در ارتباط باشید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۷ از ۵
از مجموع ۳ رای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *