خطاهای رایج در اینورتر و راه حل رفع آن ها
خطاهای رایج در اینورتر و راه حل رفع ان ها کمک می کند تا هنگام مواجه با هریک بدانید چه کاری میتوانید انجام دهید تا مشکل اینورتر شما برطرف شود. هر سیستم الکتریکی ممکن است در حین کار خطاهای مختلفی را نمایش دهد. رفع ارور اینورتر ممکن است کار سختی به نظر بیاید اما خیلی از خطاهای اینورتر، راه حل های روتین و ثابتی دارند که با دانستن این روش ها می توانید به راحتی به رفع خطای اینورتر خود بپردازید. بنابراین در این مقاله قصد داریم شما را با خطاهای رایج در اینورتر و راه حل رفع ان ها آشنا کنیم تا در صورت رو به رو شدن با این ارورها به راحتی علت آن را تشخیص داده و به موقع اینورتر خود را تعمیر کنید.در نهایت اگر به مشاوره ی دقیق تری احتیاج داشتید، از طریق صفحه ی تعمیر اینورتر در تهران با متخصصین ما در برق شهر در ارتباط باشید.
فهرست عناوین داخلی:
بررسی خطاهای رایج اینورتر
در ابتدا بررسی می کنیم که خطاهای رایج در اینورتر کدام اند و سپس راه حل رفع آن را نیز توضیح خواهیم داد:
-
عدم نمایش اطلاعات و کد خطا در صفحه نمایش اینورتر
در شرایط عادی، پس از اتصال اینورتر به برق مستقیم و روشن کردن کلید برق، بعد از گذشت چند ثانیه، صفحه نمایش و چراغ نشانگر اینورتر روشن میشود و مدل یا اطلاعات مقدماتی اینورتر را نمایش میدهد.
این مشکل ممکن است مربوط به تغذیه ورودی، منبع تغذیه، خطای برد کنترل یا صفحه کلید، برد درایور و یا قطع اتصال صفحه کلید باشد. برای حل این مشکل:
- ابتدا بررسی کنید که آیا کلید برق مستقیم اینورتر در وضعیت “روشن” قرار دارد یا خیر. اگر روشن نبود، کلید را به وضعیت “روشن” بچرخانید.
- وقتی ولتاژ خروجی رشته کمتر از حداقل ولتاژ ورودی اینورتر باشد، نمایشگر اینورتر نمایش داده نمیشود. برای اطمینان، میتوانید از یک مولتی متر برای اندازهگیری ولتاژ خروجی رشته استفاده کرده و بررسی کنید که آیا ولتاژ به حداقل ولتاژ ورودی اینورتر میرسد.
- منبع تغذیه ورودی را بررسی کرده و کابل را مجدد متصل کنید.
-
خطای اتصال باتری در اینورتر
یکی از خطاهای رایج که ممکن است در اینورترها رخ دهد، خطای اتصال باتری است. این مشکل معمولاً به علت اتصال نادرست یا ضعیف باتری به اینورتر اتفاق میافتد. برای رفع این مشکل، ابتدا اطمینان حاصل کنید که اتصالات باتری به اینورتر به درستی انجام شده است. سپس، میتوانید با تعویض کابلهای اتصال و اطمینان از سلامت باتری، این مشکل را برطرف کنید.
بیشتر بخوانید: نحوه عیب یابی زمانی که اینورتر روشن نمی شود !
-
خطای از دست دادن شبکه
زمانی که اینورتر نمیتواند ولتاژ در سمت AC را تشخیص دهد و یا مقدار ولتاژ خیلی پایین باشد، اینورتر خرابی از دست دادن شبکه را گزارش میدهد. این امر ممکن است به چند دلیل باشد:
- قطع برق شبکه :بررسی کنید آیا سایر تجهیزات برقی کار می کنند یا خیر. اگر تجهیزات برقی نتواستند کار کنند، ممکن است مشکل قطع برق شبکه باشد.
- اگر سیم AC در هر نقطه از سمت خروجی AC اینورتر تا نقطه اتصال به شبکه، قطع شود، اینورتر یک خرابی از دست دادن شبکه گزارش میدهد. در این صورت سیم های دستگاه را بررسی و اصلاح کنید.
-
خرابی اینورتر ناشی از ولتاژ بیش از حد یا Over Voltage
این مدل خطای اینورتر با نماد OV ظاهر می شود و یعنی اینورتر دچار اضافه ولتاژ شده است. در شرایط عادی، ولتاژ تامین برق 380 ولت است و خطای مجاز منفی 5٪ تا مثبت 10٪ است. همچنین خازن های اینورتر نهایتا تا 400 ولتاژ DC را تحمل می کنند. بنابراین اگر ولتاژ بیش از این مقدار باشد، مدارهای حفاظتی اینورتر فعال شده و با اعلام خطا خروجی قطع می گردد.
- برای رفع این خطا از عدم وجود نقص در برق ورودی اطمینان حاصل نمایید. زیرا ممکن است ولتاژ ورودی شما نوسان داشته باشد و درایو آن را تشخیص داده باشد. برای رفع آن میتوانید از فیلتر ورودی استفاده کنید.
- ممکن است درایو خراب شده و قسمت قدرت آن آسیب دیده باشد که خود آن احتمالا ناشی از خرابی IGBT یا بخش های دیگر درایو باشد. در این صورت بهتر است که درایو را تعمیر کنید.
-
خطای Under Voltage یا UV در اینورتر
خطای UVبیانگر افت ولتاژ در اینورتر است. در مواقعی که ولتاژ شبکه به طور ناگهانی کاهش می یابد، خطای ولتاژ پایین رخ میدهد. این مشکل ممکن است باعث خاموشی ناگهانی یا کاهش عملکرد اینورتر شود.
- برای برطرف کردن عیب ابتدا از صحت برق ورودی اطمینان حاصل کنید. اگر برق ورودی کمتر از حد مجاز باشد این خطا در درایو ظاهر می شود. بهتر است از محافظ برق استفاده کنید.
- ممکن است نوسانات برق باعث خرابی مدار قدرت اینورتر شده باشد. در این صورت توصیه می شود درایو را تعمیر کنید.
-
خطای Over Current در اینورتر
این خطا با نماد OC در درایو ها ظاهر می شود. خطایOver Current هنگامی اتفاق میافتد که جریان برق ورودی به اینورتر از حد مجاز بیشتر باشد. این موضوع میتواند منجر به ایجاد خطراتی مانند داغ شدن یا آتشسوزی شود.
- برای رفع این خطا ابتدا جریان ورودی را کنترل کنید و در صورت نیاز اقدامات لازم را برای کاهش آن انجام دهید.
- ممکن است قسمتهای الکتریکی اینورتر دچار مشکل شده باشند که باعث افزایش جریان میشود. قسمت های الکتریکی را بررسی کنید و هرگونه خرابی یا قطعی را تعمیر کنید.
- اطمینان حاصل کنید که اتصالات به درستی انجام شده باشند. در صورت نیاز آنها را باز کرده و مجدداً متصل کنید.
- بررسی کنید که بار موتور بیش از حد نباشد و موتور از نظر ولتاژ صحیح وصل شده باشد.
بیشتر بخوانید: تشخیص خطای ساده و خطای جدی در عیب یابی اینورتر
-
خطای Over Load در اینورتر
خطای Over Load هنگامی اتفاق میافتد که مصرف برق از ظرفیت اینورتر بیشتر شود. این موضوع میتواند منجر به افت ولتاژ، داغ شدن اضافی و حتی خاموشی ناگهانی شود. استفاده از دستگاه هایی با مصرف برق بالا یا اتصال دستگاه های بیش از حد به اینورتر، میتواند عامل اصلی این خطا باشد.
- برای رفع این خطا فقط دستگاه های ضروری را به اینورتر متصل کنید و از اتصال اضافی خودداری کنید.
-
خطای Earth در اینورتر
این خطا معمولاً به دلیل مقاومت ضعیف عایق در برابر زمین ایجاد می شود. ابتدا مقاومت عایق موتور و کابل را بررسی کنید.یک کابل بلند می تواند به دلیل ظرفیت کابل، خطای ارت ایجاد کند.
-
خطای دما به دلیل پایین بودن سرعت فن خنک کننده
اگر کاهش سرعت فن خنک کننده توسط اینورتر تشخیص داده شود، خطای OH یا TEMP نمایش داده میشود. هنگامی که دمای داخلی اینورتر بالاتر از مقدار مشخص شده باشد، سنسور حرارتی در اینورتر ان را تشخیص می دهد و خاموش می شود و خروجی اینورتر را خاموش می کند. معمولا محیطی با دماهای بین ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد برای یک اینورتر ایدهآل می باشد.
- برای حل این مشکل بهتر است سیستمهای خنککننده را به طور منظم تمیز کنید و اطمینان حاصل کنید که اینورتر شما از تهویه مناسب برخوردار می باشد.
-
خطای اتصال به بدنه یا Ground Short
از انواع خطاهای اینورتر که نسبتا رایج بوده و با نماد GF می بینید. خطای اتصال به بدنه یا Ground Short هنگامی رخ میدهد که سیمها یا اجزای داخلی اینورتر به بدنهاش متصل شوند. این اتصال غیرمجاز میتواند به مشکلات جدی در عملکرد و ایمنی اینورتر منجر شود.
- رعایت دقیق دستورالعملهای نصب و اطمینان از نصب صحیح اینورتر میتواند از خطای اتصال به بدنه جلوگیری کند.
- سیمکشی را به دقت بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که هیچ گونه خرابی یا اتصال غیرمجازی وجود نداشته باشد.
- اطمینان حاصل کنید که اینورتر در شرایط محیطی مناسب نصب شده و از ورود رطوبت یا ذرات آلودگی به داخل آن جلوگیری کنید.
- اگر مشکل کماکان ادامه پیدا کرد، بهتر است از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید. در این حالت موتور و سیم کشی باید برای تعمیرات و عیب یابی چک شوند.
سخن پایانی
در انتهای این مقاله از برق شهر باید بگوییم که توجه داشته باشید که تعمیرات و تعویض قطعات اینورترها باید توسط افراد ماهر و کارشناسان مجرب انجام شود. تلاش برای تعمیرات خودکار بدون دانش کافی ممکن است منجر به خسارت های جدی شود.
بدون دیدگاه