تشخیص خطای ساده و خطای جدی در عیب یابی اینورتر
در دنیای تکنولوژی محور امروزی، اینورترها به یک جزء ضروری در بسیاری از کاربردهای صنعتی و مسکونی تبدیل شده اند. این دستگاه های الکتریکی وظیفه تبدیل توان جریان مستقیم (DC) به جریان متناوب (AC) را بر عهده دارند اما مانند هر سیستم پیچیده دیگری، مستعد خطا و خرابی هستند که می تواند عملکرد آنها را مختل کند و منجر به خرابی پرهزینه شود.
فهرست عناوین داخلی:
خطاهای موجود در اینورترها به دو دسته ی خطاهای جدی و خطاهای ساده تقسیم می شوند. خطاهای ساده به مسائل جزئی و ساده گفته می شود که به راحتی می توان بدون دخالت افراد متخصص، آن را اصلاح کرد، در حالی که خطاهای جدی مشکلات پیچیده تری را در بر می گیرند که نیاز به تجزیه و تحلیل عمیق و مداخله متخصص دارند؛ که در چنین شرایطی شما می توانید با ورود به صفحه ی تعمیر اینورتر در تهران با مهندسین خبره در برق شهر ارتباط برقرار کنید تا اینورتر شما را به بهترین نحو تعمیر نمایند.
ما در ادامه انواع خطا و انواع اطلاع رسانی اینورتر به کاربر را برای شما شرح خواهیم داد تا به طور موثری مشکلات اینورتر خود را تشخیص داده و حل نمایید و در عین حال زمان خرابی را به حداقل رسانده و طول عمر این دستگاههای حیاتی را به طرز شگفت انگیزی افزایش دهید.
اینورتر از چه طریقی کاربر را از وجود خطا مطلع می کند؟
اینورتر، دستگاهی که وظیفه تبدیل جریان مستقیم (DC) به جریان متناوب (AC) را بر عهده دارد، معمولاً شامل مکانیسمهای مختلفی برای آگاه کردن کاربر از خطاهای جدی است. یکی از روش های رایج از طریق نشانگرهای بصری مانند چراغ های LED است. این چراغ ها برای نمایش رنگ ها یا الگوهای مختلف برای نشان دادن شرایط خطای خاص طراحی شده اند. به عنوان مثال، یک چراغ قرمز ممکن است یک خطا یا خطای بحرانی را نشان دهد، در حالی که یک چراغ سبز ممکن است نشان دهنده عملکرد عادی باشد. با نگاهی سریع به چراغهای LED اینورتر، کاربر میتواند اطلاعاتی در مورد وضعیت سیستم جمعآوری کند و هرگونه خطای جدی را شناسایی کند.
راه دیگری که اینورتر به کاربر از خطاهای جدی اطلاع می دهد، از طریق آلارم های صوتی است. مدلهای اینورتر با آلارم صوتی داخلی، در صورت بروز خطای بحرانی، صدا یا آهنگ خاصی را منتشر میکنند. این به ویژه زمانی مفید است که کاربر در مجاورت اینورتر نباشد یا اگر نشانگرهای بصری به راحتی قابل مشاهده نیستند. صدای هشدار توجه کاربر را جلب می کند و از او می خواهد که خطا را بیشتر بررسی کند یا کمک بخواهد. در این مرحله مطالعه ی مقاله ی علت بوق زدن و سر و صدای زیاد و ممتد اینورتر چیست؟ برای شما مفید خواهد بود.
علاوه بر این، اینورترهای مدرن اغلب مجهز به یک سیستم مانیتورینگ هستند که به کاربران اجازه میدهد از راه دور به دادهها و پیامهای خطا در زمان واقعی دسترسی داشته باشند. این سیستم های نظارتی را می توان از طریق برنامه های تلفن هوشمند یا پلتفرم های مبتنی بر وب در دسترس داشت. هنگامی که یک خطای جدی رخ می دهد، سیستم مانیتورینگ کاربر را از طریق اعلان های فشار یا هشدارهای ایمیل مطلع می کند. این کاربر را قادر می سازد تا به سرعت به خطا پاسخ دهد، حتی اگر از نظر فیزیکی نزدیک اینورتر نباشد. با ارائه دسترسی از راه دور به اطلاعات خطا، سیستم اطمینان می دهد که کاربر به طور مداوم در مورد هر گونه مسائل مهم مطلع است و می تواند اقدامات مناسب را انجام دهد.
در این مرحله به شما توصیه می کنیم مقاله ی عیب یابی اینورتر چگونه صورت می گیرد؟ را نیز مطالعه نمایید.
در عیب یابی اینورتر، کدام خطاها جدی و کدام خطاها ساده اند؟
در صورت بروز خطاهای جزئی، سیستم یک سیگنال هشدار صادر می کند و نشانگر خطا چشمک می زند؛ پس از گذشت زمانی کوتاه و با برطرف شدن مشکل، آلارم قطع شده و نشانگر ها به حالت سبز در می آیند.
اما هنگامی که یک خطای جدی رخ می دهد، سیستم یک نشانگر خطا آن هم به صورت ممتد ( و نه چشمک زن) صادر می کند و نشانگر خطا همیشه روشن خواهد بود تا زمانی که مشکل برطرف شود. در چنین شرایطی، همزمان دستور قطع ولتاژ بالا صادر می شود و هرگونه ورود ولتاژ بالا یا دوباره روشن کردن اینورتر ممنوع خواهد بود.
در عیب یابی اینورتر، کدام خطاها ساده اند؟
هرگونه خطای جزئی در اینورترها ماندگار نخواهد بود و فقط توسط یک نشانگر خطا برای مدت زمان کوتاهی به شما هشدار می دهد. همچنین بعد از برطرف شدن خطا، آلارم به طور خودکار غیر فعال می شود. در صورت بروز هشدار خطای جزئی در حین عملکرد اینورتر، سیستم به هیچ وجه متوقف نخواهد شد. معمولا هشدار خطای جزئی در زمان خاموش شدن اتفاق می افتد و در زمان روشن بودن سیستم، اینورتر می تواند به کار خود ادامه دهد .
خطاهای جزئی یا سبک عبارتند از:
- هشدار گرمای بیش از حد در قسمت ترانسفورماتور
- هشدار گرمای بیش از حد در قسمت کابین
- هشدار باز شدن درب کابینت اینورتر
- هشدار بای پس واحد
بیشتر بخوانید: نحوه عیب یابی زمانی که اینورتر روشن نمی شود !
در عیب یابی اینورتر، کدام خطاها جدی و سنگین اند؟
هنگامی که خطاهای زیر در سیستم رخ می دهد، نوع خطای اصلی در گوشه سمت چپ بالای مانیتور نمایش داده می شود. همچنین در صورت خرابی های شدید در اینورتر، ممکن است دستگاه به طور کامل خاموش شود یا کدهای خطا نشان دهنده مشکل نمایش داده شود. برخی از علائم رایج خرابی شدید در یک اینورتر عبارتند از دود، بوی سوختن، صداهای غیرمعمول یا جرقه.
اگر مشکوک به خرابی شدید در اینورتر خود هستید، مهم است که فوراً دستگاه را خاموش کرده و از منبع برق جدا کنید تا از آسیب یا خطرات ایمنی بیشتر جلوگیری شود. علاوه بر این، رعایت پروتکل های ایمنی مناسب هنگام برخورد با تجهیزات الکتریکی برای جلوگیری از آسیب یا آسیب بسیار مهم است.
یک سری از خطاهای اصلی و یا جدی در اینورتر عبارتند از :
- خطاهای خارجی
- هشدار افت توان ولتاژ بالا
- هشدار خرابی برد رابط
- ارتباط برقرار نکردن کنترلر
- ارتباط نداشتن برد رابط
- هشدار اضافه بار موتور
- خطای پارامتر
- کنترل اصلی خرابی برد خرابی های دستگاه شامل خرابی فیوز
- هشدار خرابی درایو
- هشدار خرابی فیبر
توجه: سعی نکنید خودتان اینورتر را تعمیر کنید زیرا ممکن است خطرناک باشد و گارانتی دستگاه شما را از بین ببرد. برای کمک به تشخیص و تعمیر مشکل با سازنده یا یک تعمیرکار حرفه ای مانند مهندسین ما در مجموعه ی برق شهر تماس بگیرید.
سخن پایانی
در این مقاله به تشخیص خطاهای جدی و خطاهای ساده در اینورتر پرداختیم. با توجه به توضیحاتی که ارائه کردیم، می توانید تشخیص دهید که ایراد اینورتر شما سطحی است یا نیاز به تعمیر تخصصی دارد. در صورتی که به هرگونه تعمیرات احتیاج داشتید و یا در مسیر عیب یابی اینورتر خود دچار هرگونه ابهامی شدید، با کارشناسان متخصص ما در برق شهر در ارتباط باشید. ممنون که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید.
بدون دیدگاه